Füleken egy, Losoncon négy mintavételi pont áll rendelkezésre

Füleken egy, Losoncon négy mintavételi pont áll rendelkezésre

A legtöbb tesztelőpont szerződése az egészségügyi tárcával június 30-án lejárt. Július 1-jétől csak mintegy száz mobil mintavételi hely marad az országban. A minisztérium korábban bejelentette, hogy ezeken a helyeken PCR és antigén szűrővizsgálatokat is fognak végezni.

Losonc önkormányzata a közösségi oldalán közölte, jelenleg négy mintavételi pont működik a városban. A Priorban lévő mintavételi ponton 10 euróért végeznek antigénes tesztelést hétfőtől vasárnapig 10.00 és 18.00 óra között. Ugyanezen a helyen PCR, valamint nyáltesztet is fognak végezni. A tanúsítványokat szlovák, német és angol nyelven állítják ki.

Losoncon a Jókai utcában szintén végeznek antigén gyorstesztet hétfőn, szerdán és pénteken 7.00 és 10.00 óra között. Itt 20 euróba kerül a tesztelés.

Július 6-tól újra elérhetővé vált a tesztelés az SK Lab-ban és a kórházban is. Előbbinél 20 eurót kérnek az antigén gyorstesztért, utóbbinál az árat nem tüntették fel. A kórházban hétfőtől péntekig 8.00 és 12.00 óra között végzik a mintavételt. Mindkét helyen PCR- tesztet is végeznek, amely költsége 50-80 euró között mozog.

Füleken az öt mobil mintavételi pontból már csak egy működik. A Rázus utca 3. szám alatt antigén tesztelést biztosítanak a lakosoknak, amiért 15 eurót kell fizetni. A közösségi oldalon közzétett információk szerint ugyanitt július 10-től PCR és nyáltesztet is fognak végezni. A tesztelő állomás hétfőtől vasárnapig 10.00 és 18.00 óra között tart nyitva.

Hírdetés

A fizetős antigénes tesztelés hallatán az emberek zúgolódnak a közösségi oldalon. Nemtetszésüknek adnak hangot amiatt, hogy ami eddig ingyenes volt, most már azért is fizetni kell, és nem keveset. Rengetegen írják, hogy ezzel próbálja a kormány kikényszeríteni, hogy beoltassák magukat az emberek, de ezzel inkább az ellenkezőjét érik el. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy a határátlépésnél elfogadják-e az antigén tesztet vagy kötelező a PCR teszt felmutatása. Nem csoda, hogy az emberek már elvesznek a hatalmas információ halmazban.

Fülek város közösségi oldalán ma közzétett információi szerint július 17-én (szombaton) 8:30-tól 16:00-ig lesz elérhető Füleken a II. Koháry István Alapiskola tornatermében (Ifjúság utca 7.) a Besztercebányai Megyei Önkormányzat mobil oltóközpontja. Minden 16 évnél idősebb lakos, aki érdeklődik a Pfizer oltóanyag iránt, július 15. (csütörtök) 12:00 óráig regisztrálhat a www.nahradnici.sk weboldalon.

„A regisztráció során felmerülő esetleges problémákkal kapcsolatban segítséget lehet kérni a Füleki Városi Hivatal 2-es számú irodájában, a Közösségi Központban vagy a helyi szociális terepmunkásoktól.

Mozgáskorlátozott érdeklődők esetében az „oltóközpont kiválasztása” résznél az „immobilis” lehetőséget kell választani. Abban az esetben, ha több ilyen típusú kérelem is lesz, akkor az oltócsapat egyenesen házhoz megy beoltani az oltást kérelmezőket”- írják a közleményben.

A fiatalkorúak csakis törvényes képviselőjük jelenlétében vehetnek részt az oltáson. Az oltásnál szükséges felmutatni a személyi igazolványt, az egészségbiztosító kártyát és megadni a telefonszámot.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »