Friss hírek a pályán újraélesztett NFL-játékos állapotáról

Friss hírek a pályán újraélesztett NFL-játékos állapotáról

Damar Hamlin írásban már kommunikál, első kérdése az volt, ki nyerte a meccset.

Tudja mozgatni a lábát, és kérésre meg is tudja szorítani az orvosok és családtagok kezét Damar Hamlin, a Buffalo Bills 24 éves játékosa, aki összeesett a hétfő esti Buffalo Bills–Cincinnati Bengals NFL-mérkőzésen, és a pályán kellett újraéleszteni, miután megállt a szíve – írja az NBC News alapján a Telex.

Hamlin állapotáról azóta nem sokat lehetett tudni, a klubja csütörtökön egy rövid közleményben számolt be arról, hogy a 24 esztendős safety állapota az elmúlt 24 órában „figyelemre méltó javulást mutatott”.

Az orvosai szerint a kéz- és lábmozgások azt jelzik, hogy az agya funkcionál. Orvosa szerint miután magához tért, Hamlin azt kérdezte: „Nyertünk?” Timothy Pritts, a Cincinnati Egyetem Klinikai Központjának orvosa erre azt válaszolta: „A válasz igen”, megnyerte az életért vívott csatát.

A 24 éves NFL-játékos továbbra is az intenzív osztályon van lélegeztetőgépen, és nem tud beszélni, de arra képes, hogy egy táblára írjon.

A mérkőzést egyébként egyik fél sem nyerheti meg, mert a félbemaradt meccset nem fogják lejátszani. A Cincinnati Bengals–Buffalo Bills mérkőzés az első negyedben szakadt félbe, a Bengals 7-3-as vezetésénél, amikor Hamlin egy ütközést követően összeesett a pályán, szívrohamot kapott, többször is újraélesztették, majd kórházba szállították.

A két csapat korábban már biztosította helyét a rájátszásban, a Buffalo még versenyben volt az Amerikai főcsoport első kiemeléséért, míg a Bengals saját csoportja győzelméért. Az NFL mostani döntésével a két csapat egyel kevesebb meccsel zárja az alapszakaszt. Az NFL döntését még a liga 32 csapata közül legalább 24-nek jóvá kell hagynia.

Nyitókép: Twitter

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »