Fővárosi Közgyűlés: szavaztak a vizsgálóbizottság jelentéséről

Fővárosi Közgyűlés: szavaztak a vizsgálóbizottság jelentéséről

Döntöttek a 24 ezer fővárosi dolgozó 15 százalékos béremelési keretéről is.

A Fővárosi Közgyűlés többsége tudomásul vette a Városháza eladásának ügyét vizsgáló bizottság jelentését szerdai ülésen, egyúttal döntött arról, hogy 24 ezer fővárosi dolgozónak emelkedhet átlagosan 15 százalékkal a bére.

A vizsgálóbizottságot novemberben hozta létre a közgyűlés. A bizottság baloldali tagjainak igen szavazatával hétfőn fogadta el a bizottság a jelentését, amely rögzíti: nem született olyan döntés, hogy a városvezetés eladja a Városháza épületét, és nem támasztotta alá semmilyen bizonyíték az „irányított pályázatokra” vonatkozó sejtetéseket sem, ahogyan a „jutalékos rendszer” működésére utaló nyomokat sem találtak.

Hírdetés

A Fidesz-KDNP képviselői kisebbségi véleményben foglalták össze megállapításaikat. Közölték: a rendelkezésre álló dokumentumok, a nyilvánosságra került hangfelvételek és a testület előtt tanúként megjelentek elmondása alapján megállapítható, hogy a Városháza eladása valószínűsíthetően tervbe volt véve, a jutalékos formában működő ingatlaneladási rendszer működése pedig valószínű, de azt csak a nyomozóhatóság tudja bebizonyítani.

A közgyűlés egyhangúlag döntött a költségvetésbe betervezett 15 milliárd forintos béremelési keret felosztásáról. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes elmondta: a döntéssel 24 ezer fővárosi dolgozónak emelkedhet átlagosan 15 százalékkal a bére, így 2021–2022-ben 5 százalékos reálbéremelés lehet a Fővárosi Önkormányzat kötelékében dolgozók bérében.

Cikkünk hamarosan bővül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »