Fotósnégyes a Vigadóban

Fotósnégyes a Vigadóban

Nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyílt meg pénteken este a kézdivásárhelyi Vigadó emeleti dísztermében a Fotósnégyes című közös kiállítás, melyen a harminchat évvel ezelőtt alakult csíkszeredai Prisma Fotóklub négy természetfotósa, Darvas Rezső, Borviz Attila, Pataki Hajnal és Csóti Béla, legtöbbször ugyanazon a helyszínen ugyanarról a témáról készült felvételeit állította közszemlére.

Az est házigazdája Szegeti Abigél, a Vigadó kulturális referense volt. A tárlatot a csíkszeredai Prisma Fotóklub részéről Péter Izabella nyitotta meg.

Hírdetés

Pataki Hajnal, Borviz Attila, Csóti Béla és Darvas Rezső már évek óta fotóznak együtt. A magukat fotósnégyesnek nevező csapat férfitagjai négy évvel ezelőtt egy Szent Anna-tavi fotózás alkalmával ismerkedtek meg Hajnival, és azóta is, amikor lehet, együtt alkotnak. Amikor a hétköznapi ember épp a másik oldalára fordul, ők már kinn, lesben állnak és a jó fényekre, témákra vadásznak. Négy alkotó, négy teljesen eltérő látásmód nem csak az életben, hanem a fotózás terén is – fogalmazott Péter Izabella. A Fotósnégyes együtt alkotásával kapcsolatosan azt mondta: „Talán épp azért annyira jó egy ilyen csapatban alkotni, mert az lehetőséget ad az együtt dolgozásban rejlő öröm megélésére, s ezzel egy időben az alkotás folyamatában az egymástól való tanulás által a fejlődés megtapasztalásában is.” Érdeklődésük lefödi a természetfotózás területeinek nagy részét: makrót, tájfotót, természeti hangulatfotót, absztrakt természeti formákat, állatokat egyaránt megörökítenek, de nem idegen tőlük az asztrotájképek készítése sem.

A Fotósnégyes című tárlat április elejéig látogatható a Vigadóban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »