Főtájépítész és punktum

Főtájépítész és punktum

(Más kérdés, az marad-e, ha elmúlik Karácsony…)

 

Arról tájékoztatta lapunkat nemrég a fővárosi önkormányzat, jó, ha tudjuk: Bardóczi Sándor, a hivatal várostervezési főosztályának tájépítészeti osztályvezetője „a munkakörével összefüggő megnyilatkozásai során szabadon, a jogszabályok megsértése nélkül is használhatja a főtájépítészi titulust”. Meg vagyunk értve?

Az ügy előzménye: Bardóczi nemrég azzal állt elő: nem igaz, hogy a Városligetben a Liget-projektnek köszönhetően nőtt volna a zöldfelület. Ezt igazolandó, egy 2015-ös és 2020-as műholdas infrafotó összehasonlításával állt elő. A leleplezőnek szánt bizonyíték láttán megszólalt Baán László, a Liget-projekt miniszteri biztosa, aki közölte, Bardóczi pontosan tudja, hogy a ligeti zöldfejlesztések zöme épp az azóta eltelt három évben történt.

 

Hírdetés

Vagyis valótlanságot állít, méghozzá tudatosan. Vádja a Karácsony-vezetés szokásos Liget-projekt-mószerolásának része. Mellesleg, folytatta Baán, tudja-e Bardóczi úr, hogy a Városliget megújult részei elképesztően népszerűek? (Költői a kérdés, persze hogy tudja.) Ehhez képest a főváros másfél évig küszködött a Blaha Lujza tér zöldítésével – meg lehet nézni a kopár placcot… Ennél is tragikusabb a 2019-ben nagy garral beígért Városháza park, ahol egyetlen négyzetméter zöldfelület sem született.

Egyébként – tette hozzá Baán László – az önkormányzati feladatköröket meghatározó nyilvános fővárosi dokumentumok egyikében sem létezik a főtájépítészi tisztség. Bardóczi mitől lett hirtelen főtájépítész?

Nos, erre érkezett az említett városházi közlemény: Bardóczi Sándor főtájépítész és punktum. (Más kérdés, az marad-e, ha elmúlik Karácsony…)

Borítókép: Bardóczi Sándor (Forrás: Facebook)

Pilhál György – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »