Forró: a jelenlegi körülmények között Pellegrini a legmegfelelőbb elnök az ország és mindenki számára

Forró: a jelenlegi körülmények között Pellegrini a legmegfelelőbb elnök az ország és mindenki számára

Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke Peter Pellegrini házelnököt, a Hlas-SD elnökét támogatja az államfőválasztás második fordulójában. Ezt szerdai, közös sajtótájékoztatójukon jelentették be. Forró is indult az államfőválasztáson, de nem jutott be a második fordulóba.

„A jelenlegi helyzetben alibizmus lenne azt mondani, az emberek hozzák meg maguk a döntést” – jelentette ki Forró, kiemelve annak fontosságát, hogy merre tart az ország.

Pellegrini leszögezte, többször tárgyalt már Forróval, ismerik egymást, és számos kérdésben, külpolitikaiakban is hasonló az álláspontjuk. Egyetértenek az Ukrajnában zajló háború kérdésében és a regionális különbségek felszámolásával kapcsolatban.

Pellegrini megismételte, hogy elnökként a társadalom összefogásán fog dolgozni, függetlenül az emberek nemzetiségétől, és éreztetni akarja a magyar közösség tagjaival, hogy egyenrangú állampolgárai az országnak.

Hírdetés

Hozzátette, hogy további együttműködési területeket is megjelöltek. „Nem most kezdem a politizálást, és teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy a tekintélyét latba vetve mi mindent képes elérni az államfő” – reagált arra a kérdésre, mekkora a reális esélye, hogy államfőként meg tudja valósítani az egyes elképzeléseket.

Itt kiemelte a kormány és az államfő együttműködésének fontosságát, és meggyőződése, hogy hatással tud lenni a kormányra ezekben a kérdésekben.

Ivan Korčok a szavazatok 42,51%-át szerezte meg az első fordulóban, Peter Pellegrini 37,02%-os eredményt ért el. Forró Krisztián 2,9%-os eredményt ért el.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »