Fizetõs lesz! De nem lesz fizetõs! Cîțu és Orban a koronavírus elleni oltás kapcsán estek egymásnak

Miután hírt adott a sajtó a liberális párt két frontemberének délelőtti nyilatkozatairól, amikor mindketten a 146 éves politikai alakulat születsnapja kapcsán nyilatkoztak emelkedett hangnemben Románia jövőjéről (a miniszterelnök pátoszos megnyilvánulásáról ITT, Orbannak a jövőképéről pedig ITT írtunk), nem múlhatott el a nap, hogy a pártelnöki választáson induló két politikus ne mondjon egymásnak ellent valamilyen fontos téma kapcsán. Nos, a téma az utcán hevert, ahogy mondani szokás, és nem volt más, mint a naponta szóba kerülő oltási kampány.

Hírdetés

Fizetőssé teheti a kormány az oltást, jelentette be a PNL elnöke, Ludovic Orban, újságírói kérdésre válaszolva. A sajtó munkatársa arról kérdezte az elnököt, jó ötletnek tartja-e, hogy Szerbia mintájára idehaza is pénzt kapjanak azok, akik beoltatják magukat.

„A román állam viseli az oltással kapcsolatos költségeket. Ez egy rendkívüli helyzet, s egy ideig még így csináljuk, ameddig elérjük a nyájimmunitást” – mondta Ludovic Orban, aki szerint a későbbiekben csak a veszélyeztetettek számára lenne ingyenesen hozzáférhető az oltóanyag. Mindenki másnak fizetnie kellene az immunizálásért, akárcsak a influenza elleni védőoltás esetében. Arra kérdésre, hogy mikor kerülhet erre sor, Orban azt mondta, „a közeljövőben”.

Cîțu természetesen azt állította, hogy szó sincs arról, hogy fizetőssé tegyék a koronavírus elleni vakcinát. Eddig is ingyenes volt, és ezután is így marad, fogalmazott a kormányfő, aki úgy értékelte, hogy elérhetőbbé kell tenni a lakosság számára az oltóanyagot, nem pedig megvonni az emberektől annak lehetőségét, hogy beolthassák magukat. (digi24/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »