Figyelmeztet a rendőrség: csalók telefonálnak szlovákiai bankok nevében

Figyelmeztet a rendőrség: csalók telefonálnak szlovákiai bankok nevében

Nyitókép: Istockphoto

A rendőrség az elmúlt napokban több voice phishing (vishing) telefonhívást regisztrált, melynek során szlovákiai bankok ügyfeleit célozták meg – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Olyan telefonhívásokról van szó, melynek során a csalók valamelyik bank alkalmazottjaként hívják fel a polgárokat, akiknek különböző banki termékeket, például jelzáloghitelt, fogyasztói hitelt, folyószámla-vezetést stb. kínálnak.

„Az ilyen típusú telefonhívásokkal az a céljuk, hogy megszerezzék az ügyfelek hitelesítési adatait a banki termékekhez és szolgáltatásokhoz, majd azokat jogosulatlan pénzügyi tranzakciókhoz felhasználják“

Hírdetés

– mondta Bárdyová.

A rendőrség információi szerint a telefonhívásokat ún. spoof telefonszámokról végzik. Ezek olyan telefonszámok, amelyek az áldozatok mobilkijelzőin a bankok által használt telefonszámokként jelennek meg, amellyel az a céljuk, hogy az áldozattal elhitessék, valóban a bank alkalmazottjával kommunikálnak, valójában azonban teljesen más telefonszámokról van szó.

A rendőrség felhívja a polgárok figyelmét, hogy ilyen típusú telefonhívások során semmilyen hitelesítési és ellenőrző adatot ne adjanak meg.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »