Fideszes lap: Orbán azért nem megy Kijevbe, mert nem szállítunk fegyvereket nekik

Értesülések szerint Csehország, Lengyelország és Szlovénia vállalta, hogy fegyvereket szállít Ukrajnába, ennek a részleteit beszélik meg kedden Kijevben az ukrán vezetéssel. Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnába, ezért a magyar miniszterelnök nem vesz részt a tárgyaláson – olvasható az Origó honlapján.

A keddi keltezésű cikkben azt írták, hogy a varsói kormányfői hivatal szerint Mateusz Morawiecki lengyel, Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén kormányfő, valamint Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes utazik Kijevbe, hogy találkozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Denisz Smihal kormányfővel.

Hírdetés

Orbán Viktor nem vesz részt a tárgyalásokon, mivel – ahogy a miniszterelnök ezt többször is megerősítette már – Magyarország nem szállít fegyvereket, és nem küld katonákat Ukrajnába – írta a portál, hozzátéve: a magyar kormány célja, hogy Magyarország semmilyen körülmények között ne sodródjon bele a háborúba, a kormány a béke helyreállításáért dolgozik.

Kiemelték, hogy a magyar kormány a háború kirobbanásának pillanatától deklarálta, hogy nem fog katonákat küldeni és fegyvereket szállítani Ukrajnába, hiszen nem szabad megengedni, hogy Magyarország egy háborúba sodródjon.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »