Fico: Matovičnak semmi keresnivalója a kormányban, külön ellenzéki stratégia kell

Fico: Matovičnak semmi keresnivalója a kormányban, külön ellenzéki stratégia kell

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszternek semmi keresnivalója a kormányban, leváltása az ellenzék eljárásának és stratégiájának kérdése – jelentette ki Robert Fico, a Smer elnöke a Republika párt képviselőinek kezdeményezéséről, akik Matovič leváltását akarják indítványozni a parlamentben.

„Az ellenzéknek szüksége van saját stratégiára és taktikára. Én oldjam meg a kormánykoalíció problémáit? Nem tudják eltávolítani Matovičot, hát az ellenzékhez fordulnak” – mondta Fico, megjegyezve, hogy az OĽaNO elnökének leváltása lehetőséget adna Richard Sulík gazdasági és Mária Kolíková (mindkettő SaS) igazságügyi miniszternek, hogy visszatérjenek a kormányba. Fico azt is elmondta, hogy a Republika képviselőivel az előrehozott választásról szóló népszavazás kapcsán találkozott, de beszélni akar velük Matovič leváltásáról is. A rendkívüli parlamenti ülés összehívásához szükséges képviselői aláírások összegyűjtéséről még nem beszéltek.

Hírdetés

A Smer szerint a kormány alkalmatlan, Fico ennek kapcsán az energiaárakról, az áremelkedésről és egyes cégek működésének veszélybe kerüléséről beszélt. Szerinte a kormánynak nincs ideje foglalkozni a problémák megoldásával, mert önmagával és a koalíciós veszekedésekkel van elfoglalva. Ezért előrehozott választásra és olyan kormányra van szüksége az országnak, amely tud kínálni valamit a lakosságnak.

A Republika párt frakció nélküli parlamenti képviselői szeptember elején Igor Matovič leváltását akarják kezdeményezni. A rendkívüli ülés összehívásához szükséges képviselői aláírásokat augusztus végén gyűjtenék össze.

A Hlas úgy reagált, foglalkoznak majd ezzel a kérdéssel, de még nem keresték meg őket.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »