Fico elmondta, hogy milyen politikai tervei vannak

Fico elmondta, hogy milyen politikai tervei vannak

Robert Fico miniszterelnök (Smer-SD) szakmai élete végéig aktívan szeretne dolgozni a professzionális politikában. „Nincs más karrierambícióm” – jelentette ki a miniszterelnök a TASR-nek adott év végi interjújában. Ezzel összefüggésben elismerte, hogy gondolkodásában a fordulópont 2020-ban következett be.

Fico megerősítette, hogy a továbbiakban nem is fontolgatja, hogy az alkotmánybíróság tagja legyen. „Igen, volt, amikor az Alkotmánybíróságon gondolkodtam, elvégre természetes, hogy egy bizonyos aktív korban az ember gondolkodik a szakmai pályafutása folytatásán, és mérlegeli az esetleges változtatást is” – mutatott rá Fico. Ezért nem érti az ellenzék támadásait, amelyek a politikából való kivonulásról szóló húszéves kijelentésekkel szembesítik-

Olyan ez, mintha egy súlyos térdsérülést szenvedett futballista bejelentené pályafutása végét, majd kritizálják, ha sikerül felépülnie a sérüléséből, és ismét gólt szerez. Tehát ha meg vagyok győződve arról, hogy még tudok gólt rúgni a politikában, akkor teljesen természetes, hogy ebben maradok”

Hírdetés

– jegyezte meg. Ugyanakkor bevallotta, hogy gondolkodásában 2020-ban következett be a végső fordulat.

„Akkor kész voltam mindent végérvényesen átadni. Ami a pártmunkát illeti, szerettem volna egy speciális alapítványt, ami segít a Smernek. Végül teljesen másképp alakult a helyzet” – emlékezett vissza.

A Hlas párt létrejöttével és az akkori turbulenciával, amelyen a Smer átment, kollégái részéről felkérést érzett, hogy folytassák és fordítsák meg azt a helyzetet, amelybe az addig legerősebb politikai párt került. „Azt mondtam, na, ha ti akartok dolgozni, akkor én is, és tudtam, hogy ha dolgozunk, akkor van esélyünk megnyerni a következő választást. És meg is nyertük” – hangsúlyozta. Meggyőződése, hogy több mint 30 év aktív politikai pályafutása után is sokat tud nyújtani ezen a téren. „Százszázalékosan a miniszterelnöki és a pártelnöki munkára koncentrálok Mindent megteszünk azért, hogy a jelenlegi kormány a 2027-es választásokig dolgozzon, és a lehető legjobb eredményt érje el” – jelentette ki.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »