Fico: A kormány szerdán tárgyal a közmédia-törvényről

Fico: A kormány szerdán tárgyal a közmédia-törvényről

A szlovák közmédiáról szóló törvénytervezetet a kormány a szerdai ülésén fogja megtárgyalni – jelentette be Robert Fico (Smer) kormányfő hétfőn, miután találkozott Martina Šimkovičová (SNS) kulturális miniszterrel. Šimkovičová jelezte, hogy a törvény beterjesztésre kész anyagát kedden fogja jóváhagyni a kormány jogalkotási tanácsa.

A kormányfő szerint a közmédiának új vezetésre és új törvényre van szüksége. Azzal érvelt, hogy a jelenlegi közmédia nem képes biztosítani a lakosság számára az objektív információikhoz való hozzáférést.

„Hogyan lenne képes objektív tájékoztatásra, ha folyamatosan harcol a kormánnyal?”

Hírdetés

mondta Fico.

Figyelmeztetett, hogy kormánya folyamatosan az előző garnitúráktól örökölt problémákkal van elfoglalva. Majd hozzátette, hogy olyan köztévé és közrádió kialakítása a célja, amely szembeszegül ugyan a kormánnyal, ha kell, de a pozitív változásokat sem tagadja le.

A kormányfő azt is elmondta, hogy a Šimkovičovával folytatott egyeztetésen nem csak a közmédiáról, de az egyházak finanszírozását és a nemzeti kisebbségek kultúrájának finanszírozását érintő törvényekről is szó volt.

teraz.sk, körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »