Ferenc pápa vasárnap délben: Kövessük Boldog I. János Pál példáját és életszentségét!

Ferenc pápa vasárnap délben: Kövessük Boldog I. János Pál példáját és életszentségét!

Szeptember 4-én a Szentatya a Szent Péter téren bemutatott ünnepélyes szentmise végén imádkozta el a hívekkel a déli Úrangyalát. A mise keretében avatta boldoggá I. János Pál pápát, eredeti nevén Albino Lucianit, aki VI. Pált követően harminchárom napig vezette az Egyházat 1978-ban.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.

Kedves testvéreim!

Mielőtt befejeznénk ezt a szentmisét, szeretettel köszöntelek mindnyájatokat, és köszönöm, hogy részt vettetek ezen az ünnepen.

Hálás vagyok bíboros testvéreimnek, a különböző országokból érkezett püspököknek és papoknak.

Hírdetés

Üdvözlöm a hivatalos küldöttségeket, akik eljöttek, hogy tisztelegjenek az új Boldog előtt. Megkülönböztetett tisztelettel üdvözlöm az Olasz Köztársaság elnökét és a Monacói Hercegség államminiszterét.

Üdvözöllek mindnyájatokat, zarándokok. Külön is üdvözlöm Velence, Belluno és Vittorio Veneto híveit, mely települések Boldog Albino Luciani emberi, papi és püspöki tapasztalataihoz kötődnek.

Most pedig forduljunk imánkkal Szűz Máriához, hogy nyerje el a béke ajándékát az egész világon, különösen a sokat szenvedett Ukrajnában! Ő, az Úr első és tökéletes tanítványa, segítsen bennünket abban, hogy kövessük I. János Pál példáját és életszentségét!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican.va

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »