Ferenc pápa Twitter-üzenetei szeptember 14-én

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán szeptember 14-én, amikor Nur-Szultanban, a Béke és a Kiengesztelődés Palotájában mondott beszédet a Világ- és Hagyományos Vallások Vezetői VII. Kongresszusának megnyitóján.

Soha ne igazoljuk az erőszakot. Ne engedjünk, hogy ami szent, azt eszközként használja fel az, ami profán. A szent soha ne legyen a hatalom támasza, és a hatalom ne támaszkodjon a szentségre! Isten a béke, mindig a békére soha nem a háborúra vezet.

*

Ne a fegyverkezésbe fektessünk, hanem az oktatásba, hogy a béke legyen a gyümölcse annak a kitartó nevelő munkának, amely a fiatalok és gyerekek fejlődésének, jövőjének az álmát segíti megvalósulni.

Hírdetés

*

Mindennap születendő és megszületett gyermekeket, migránsokat és időseket selejteznek ki. Sok testvérünk hal meg úgy, hogy közönytől övezve feláldozzák a profit oltárán. Pedig minden emberi lény szent. Mindenekelőtt a vallások feladata, hogy emlékeztessék erre a világot!

*

A fölénk magasodó és magához vonzó végtelen misztériuma előtt a vallások emlékeztetnek minket arra, hogy teremtmények vagyunk: nem mindenhatóak, hanem emberek vagyunk, akik egyazon mennyei cél felé tartanak az úton.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »