Ferenc pápa fogadta a bahreini királyt a Vatikánban

Ferenc pápa fogadta a bahreini királyt a Vatikánban

Közel egy évvel a Perzsa-öbölben tett apostoli látogatása után a Szentatya október 16-án, hétfőn délután az Apostoli Palotában találkozott a bahreini királlyal, Hamad ibn Ísza al-Halífával.

A közel-keleti uralkodóval legutóbb tavaly november 3-án találkoztak, amikor Ferenc pápa háromnapos látogatásra érkezett Bahreinbe, ahol részt vett azon a vallásközi találkozón, melynek végén a népek és vallások közötti békés együttélésre szólítottak a résztvevők. Akkor jelképesen meglocsolták együtt az élet fáját, amely Bahreinben az életerő szimbóluma, utalva a sivatagban csodálatos módon több évszázada szinte víz nélkül túlélő akácfára.

Most a Vatikánban fogadta a pápa az Öböl-ország királyát, Hamad ibn Ísza al-Halífát. Kezet fogtak és megölelték egymást az audiencián, amely mintegy fél órán át tartott. A Szentatya pápasága érméit ajándékozta a bahreini uralkodónak, egy bronz olajágacskát, a béke idei  világnapjára írt üzenetét, az emberi testvériségről szóló dokumentum egy másolatát, valamint a 2020. március 27-én, a koronavírus-világjárvány idején tartott Statio Orbisról kiadott vatikáni kötetet. A király pedig egy aromákat tartalmazó kristályvázát adott a pápának egy órával, egy fotóalbumot a pápalátogatás képeivel, és egy másik kötetet, amely az új bahreini székesegyház építését mutatja be.

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »