Ferenc pápa egy szoborral támogatja a Jónak lenni jó! akciót, amely idén a Covid-árvákat segíti

Ferenc pápa egy szoborral támogatja a Jónak lenni jó! akciót, amely idén a Covid-árvákat segíti

Rendkívüli ajándékkal támogatja a közmédia 10 éves jótékonysági kampányát Ferenc pápa: egy Szent József-szobrot küld, hogy annak elárverezésével segítse a műsor idei kedvezményezettjét, a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítványt – jelentette be Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth rádió csatornaigazgatója.

Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában felidézte: az eucharisztikus kongresszus alatt az a megtiszteltetés érte, hogy együtt utazott Ferenc pápával, akitől később levélben kérte, támogassa a jótékonysági műsort és az alapítványt.
„Tegnap reggel megérkezett a válasz, amely szerint Ferenc pápa nagy szeretettel csatlakozik a műsorhoz és küldeni fog egy gyönyörű Szent József-szobrot, amit majd elárverezhetünk” – mondta el Siklósi Beatrix a műsorban. A szobor azt ábrázolja, Szent József hogyan tanítja az ácsmesterségre a kis Jézust. A közmédia ezzel az ajándékkal szeretne hozzájárulni az alapítvány munkájához.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke felidézte, hogy

„Úgy éreztük, ez már olyan sok, hogy erre egy külön alapítványt kell létrehozni” – mondta. Hozzátette: a bejelentést követően óránként jöttek a telefonok, hogy támogatják az alapítványt – idézte fel a kezdeteket Herczegh Anita.

Beszélt arról is, hogy sokszor a családok keresik meg az alapítványt, de van, amikor a barátok, rokonok, iskolaigazgatók hívják fel a figyelmet a rászoruló családokra. Mint mondta, fontos az anyagi segítség, de sok esetben pszichológiai támogatásra vagy jogi segítségnyújtásra van szüksége a családoknak. A tervek szerint

Siklósi Beatrix elmondta, egyértelmű volt számukra, hogy ebben a helyzetben ezt az ügyet segítik.

A műsorban elhangzott az is, hogy a közmédia jubileumi jótékonysági kampányában a műsor vasárnap délelőtti kezdetéig már csaknem 100 millió forint gyűlt össze.

Siklósi Beatrix az MTI-nek elmondta, hogy

Szent Józsefben Jézus nevelőapját, a gondos, szerény, a háttérből támogató férfi alakját tiszteljük. Emellett fontos körülmény karácsony, Jézus születésének közelsége, a Názáreti család aktualitása.

Hozzátette: Ferenc pápa személyesen kötődik Szent Józsefhez, a szobájában őriz egy alvó Szent József-szobrot, akihez közbenjárásért fohászkodik Istenhez, kéréseit a szobor alá helyezi.

Hírdetés

Felidézte, hogy Ferenc pápa egy éve hirdette meg a Patris corde kezdetű apostoli levelével a Szent József-évet, amely december 8-án zárult le.

Siklósi Beatrix hozzátette, hogy Gedő Ágnes, a Vatikáni Rádió szerkesztője volt a segítségükre.

*

Vasárnap a Dunán, a Duna World-ön, az M5-ön és az m4Sport + Sportcsatornán is látható lesz a műsor késő estig.

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea az 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívósisakja felajánlásával járult hozzá a gyűjtéshez.

A felajánlott relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, hat különleges tárgyre pedig licitálni lehet.

Az árverésen szereplő tárgyakról és a fix áron még megvásárolható tárgyakról ITT tájékozódhatnak az érdeklődők.

A közmédia műsorvezetői egész nap várják a felajánlásokat +36 1 759 6000 és a +36 30 759 6000 telefonszámokon. Mindezeken felül a 1357-es szám tárcsázásával vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Regőczi Alapítvány munkáját.

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek segítésére.

Forrás: MTI; Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala

Fotó: Cseke Csilla/MTI

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »