Ferenc pápa Assisibe látogat a szegények világnapja alkalmából

Ferenc pápa Assisibe látogat a szegények világnapja alkalmából

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa október 15-én, pénteken közleményben adta hírül, hogy a november 14-én esedékes ötödik szegények világnapja alkalmából Ferenc pápa november 12-én magánlátogatást tesz Assisiben, ahol Európa ötszáz szegényével találkozik.

A Ferenc pápa alapította szegények világnapját immár ötödik alkalommal rendezik meg, hogy növeljék a szegények és szenvedők iránti fogékonyságot. Az egész Egyházat érintő esemény előkészítéseként a Szentatya november 12-én, pénteken magánlátogatás keretében Assisibe utazik, ahol az Angyalos Boldogasszony-templomban az Európa különféle részeiből érkező ötszáz szegénnyel találkozik.

A hír vételére Assisi, Nocera Umbra és Gualdo Tadino egyházmegyéje közleményben jelezte, hogy nagy örömmel értesültek a Szentatya érkezéséről. Élénken él az emlékezetükben Ferenc pápa 2013. október 4-én tett assisi látogatása, amikor szegényekkel találkozott és együtt ebédelt velük. A közlemény utal az Economy of Francesco (Ferenc gazdasága) kezdeményezésre, mely felhívással fordul a fiatal közgazdászokhoz a világgazdaság megújítása szándékával, hogy a figyelmük középpontjába helyezze a szegények problémáját. Ez a felhívás Szent Ferenc evangéliumi lelkületére irányítja a figyelmet, mely Krisztust meg tudta látni a szegényekben, aki szegénnyé lett a szegények között.

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News (archív)

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »