Feltörték több ezer Simple-felhasználó fiókját – megszólalt az OTP

Feltörték több ezer Simple-felhasználó fiókját – megszólalt az OTP

A csalók nem tudtak fizetni az applikációban rögzített bankkártyákkal, így a bank szerint nem történt anyagi kár.

Nem OTP-s felületeken keresztül eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal, robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját feltörték digitális adattolvajok, és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket – közölte a pénzintézet az elmúlt este.

Hírdetés

A bank a Telex megkeresésére azt írta, hogy „az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt”. Hozzátették: a Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta, a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról hamarosan gondoskodunk”.

Ismeretes, a Simple egy OTP által készített telefonos alkalmazás, ami egy helyre csoportosít több lehetséges szolgáltatást: többek között parkolójegyeket, autópálya-matricákat, mozijegyeket, menetjegyeket is lehet vele vásárolni.

A Simple felületén blokkolt felhasználók a bankkártyáikat az applikáción kívül zavartalanul használhatják. A csalókat feljelentették, a feltört fiókok biztonságos visszaállításáról pedig gondoskodik a Simple a bank közleménye szerint.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »