Felnőtté váltunk, már korlátoznak minket – ötéves a Ma7 médiacsalád

Felnőtté váltunk, már korlátoznak minket – ötéves a Ma7 médiacsalád

Egy éve azzal köszöntöttük az olvasót: a világjárvány által diktált hétköznapokat felváltották a szomszédban dúló háború nehezen felfogható hírei és vágóképei. Reméltük, 2023. április 11-én már bizakodóbb felütéssel kezdhetjük az évfordulós cikket – most ismét elmondhatjuk, nehéz, emberpróbáló év van mögöttünk. 

Hálásak vagyunk olvasóink bizalmáért, az indulásunk óta eltelt öt évben felnőttünk az évtizedek óta a piacon lévő versenytársaink mellé, sőt, bizonyos területeken meg is haladtuk őket.

A Covid utáni nyitás minket is új lépésekre ösztönzött, nem egy a felvidéki sajtóban még nem meghonosodott rovatokat és tartalmakat indítottunk útjára.

Úttörő vállalkozások a felvidéki sajtóban

Ring

Az elmúlt évben útjára indítottuk a felvidéki sajtó első élőben jelentkező közéleti videóműsorát, a Ringet.

A vitaműsorba időről időre ismert felvidéki és Kárpát-medencei közéleti szereplők kapnak meghívást, hogy aktuális, sokakat foglalkoztató témákban ütköztessék álláspontjukat. A Ring stúdiójában az egyik legemlékezetesebb vita Csáky Pál és Hunčík Péter között zajlott. 

Konzervatív esték

Ugyancsak elindítottuk a Konzervatív esték beszélgetősorozatot, abból a célból, hogy elhozzuk a Felvidékre a legfelkészültebb, legérdekesebb szakembereket és előadókat.

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy rendre telt ház előtt beszélgettünk a meghívott vendégekkel Komáromban és Dunaszerdahelyen is. A Konzervatív esték legutóbbi vendége az egyik legismertebb magyarországi konzervatív véleményformáló, Jeszenszky Zsolt volt.

Játékos tudáspróba

Hétkérdés kvíz 

Játékos kedvű olvasóinknak a múlt évben heti két alkalommal jelentkező tudáspróbával kedveskedtünk.

Hírdetés

Örömünkre szolgál, hogy a kezdeményezésünk visszhangra talált az olvasóinknál, hiszen a legnépszerűbb kvízünkben több mint ötvenezren kipróbálták a tudásukat.

Online szavalóverseny

Megalakulásunk ötéves jubileuma, valamint a költészet napja alkalmából szavalóversenyt hirdettünk a felső tagozatos és középiskolás diákok számára.

Szavazataikat, lájkjait egészen április 16-áig, vasárnapig leadhatják, a részleteket és a verseny pillanatnyi állását megtalálják a beágyazott cikkekben.

A hírversenyben nincs megállás 

A hírversenyben nincs megállás, a legfontosabb szempont a gyorsaság. Legyen szó az ukrajnai háború gyorsan pergő híreiről, vagy az október 29-i önkormányzati és megyei választások eredményeiről, az információkat nálunk biztosan első kézből kapja meg. A Statisztikai Hivatal adatait a feldolgozás pillanatában magyarul közvetítettük.

Mai7 Hírlevél – rendet rakunk a hírözönben

Mi magunk is érezzük, a ránk zúduló hírek szinte elöntenek minket – sokszor nem tudjuk megkülönböztetni, mi a fontos és mi az, ami a percnek szól. Az elmúlt évben arra vállalkoztunk, hogy rendet rakva a hírözönben, kiválasztjuk és elküldjük a nap 7 legfontosabb hírét az olvasóinknak. 

Azok, akik feliratkoznak a Mai7 hírlevélre, biztosak lehetnek benne, hogy egyetlen fontos hírről sem maradnak le.

Este hat után a feliratkozó olvasóink minden hétköznap megtalálják postafiókukban a Mai7 hírlevelet, a legfontosabb történések mellett kollégáink háttéranyagaival, publicisztikáival, a Ma7 médiacsalád stúdióbeszélgetéseivel.

Fotó:  ma7

Köszönjük olvasóink bizalmát!

A Magyar7-nek exkluzív interjút adott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A lap karácsonyi számában Erdő Péter bíborossal, esztergom-budapesti érsekkel készült nagyinterjú. Az elmúlt hónapok legemlékezetesebb interjúiban Kassai Lajost, a modern kori lovasíjászat megteremtőjét és Vadkerty Katalin történészt kérdeztük.

A Ma7 médiacsalád felületei, a különféle platformok azt is szolgálják, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetsző tartalmat. Az elmúlt évben tovább erősítettük a videós és podcast adásainkat, hogy ne csak írásban, de „élő szóban” is közvetítsük, értelmezzük, alakítsuk a felvidéki magyar közéletet, a közösségünket foglalkoztató témákat. Médiacsaládunk egyik erőssége, hogy tudósítóink segítségével jelen vagyunk a régiókban is, figyelve olvasóink mindennapi gondjaira és örömeire.

Bár a hírversenyben sokszor így érezzük, a lapot mégsem csak a pillanatnak írjuk – az időtálló tartalmakat őrzi meg a Magyar7 hetilap.

Elérhetetlenné tette a Facebook a Ma7 felületét

Az elért eredmények, az olvasók szolgálatában végzett munkánk láthatóan másoknak is „szemet szúrt”. 

Érdekes módon, ezzel az eljárással főleg azok a tartalomszolgáltatók találkoznak, akik bírálóan lépnek fel a liberális ideológiával, gender-, woke és egyéb őrületekkel szemben. Ennek ellenére a szerkesztőség úgy döntött, új oldalt indítunk, hogy tartalmainkat eljuttathassuk ezen a platformon is az olvasókhoz.

Tartani a lelket a magyar közösségben

Küldetésünk változatlan, megőrizni, átmenteni a magyar szót, a nehéz időkben is tartani a lelket a magyar közösségben. Hiszünk közösségünk önszervező erejében, abban, hogy megtaláljuk a közös utakat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »