Félnek a tûztõl a temesvári járványkórházban, ezért azt szeretnék, ha egy tûzoltóautó állandóan a helyszínen volna

Félnek a tûztõl a temesvári járványkórházban, ezért azt szeretnék, ha egy tûzoltóautó állandóan a helyszínen volna

Miután a közelmúltban egyre több tűz ütött ki a román kórházakban, a temesvári „Victor Babeș” járványkórház igazgatója azt kérte a megyei vészhelyzeti bizottságtól, hogy egy tűzoltóautó teljes felszereléssel és 24 órás szolgálatot biztosítva állandó jelleggel a kórház udvarán tartózkodjék. „Nem tudunk a munkánkra, a betegek ápolására koncentrálni, mert folyamatosan attól félünk, hogy felgyúl körülöttünk valami” – ecsetelte a főorvos a helyzetet.

Hírdetés


Cristian Oancea
a News.ro-nak elmondta, hogy a kórház felszerelésének egy része nagyon elavult, olyan berendezések is vannak, amelyek 1950 óta működnek, maga az épület 1925-ben épült fel. Emiatt félő, bármikor előfordulhat egy katasztrófa, hiszen az idejétmúlt felszerelés maximális terhelésnek van kitéve. Kérésére egyelőre azonban nem érkezett válasz – tette hozzá az igazgató.

Oancea ugyanakkor pontosította, hogy bár a kórház rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel, az épület elektromos energia hálózata régi, és nagyon nagy megterhelés alatt van, hiszen az intenzív terápiás ágyak számát 13-ról 34-re emelték. ” Ezért kértem kollégáim segítségét a tűzoltóságtól. Gyógyszereink 7-10 napra elegendőek, mondhatjuk, hogy egyelőre el vagyunk látva „- nyilatkozta a temesvári kórházvezető.

A legutóbbi kórháztűz a konstancai járványkórház intenzív osztályán történt, amely nyomán 10 ember halt meg: 7 a tragédia napján és 3 áldozat pedig később hunyt el. (News.ro/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »