Félmilliárd euróért árulják Silvio Berlusconi szardíniai villáját

Félmilliárd euróért árulják Silvio Berlusconi szardíniai villáját

Ötszázmillió euróért árulják Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő híres szardíniai villáját, ahol többek között egykor George W. Bush volt amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök is vakációzott.

A vásárlás iránt érdeklődők előtt, szigorú előfoglalással, csütörtöktől nyitotta meg kapuit a Villa Certosa, amely a volt olasz politikus életének egyik ikonikus helyszíneként ismert. A tengerparti sziklákon kialakított épületegyüttes közel ötezer négyzetmétert foglal el, hatvannyolc szobából áll, több mint száznyolcvan négyzetméteres garázzsal. A villát több mint ötszáznyolcvanezer négyzetméteres mediterrán park veszi körbe, ahol három bungaló, egy kisebb szabadtéri színház, egy torony, valamint edzőterem sorakozik.

Hírdetés

Berlusconi a hetvenes években vásárolta meg az ingatlant, amelynek értékét 2021-ben még 260 millió euróra tették, de most már ennek közel kétszereséért árulják. A villát szintén milliomosok vagy befektetők vásárolhatják meg. Az olasz sajtó nem zárja ki, hogy esetleg szállodává alakítják át.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »