Felmérték, hogy milyen hatása volt az oltási lottónak. Az eredményt egyelőre valamiért titkolják…

Felmérték, hogy milyen hatása volt az oltási lottónak. Az eredményt egyelőre valamiért titkolják…

Matovič pénzügyminisztériuma az oltási lottóra összesen 26 millió eurót költött. Most azt próbálják kideríteni, hogy volt-e ennek értelme! Az eredményeket azonban még titkolják…

Igor Matovič pénzügyminiszter a jelek szerint arra próbál rájönni, hogy volt-e értelme az oltási lottónak. A Denník N közölte, hogy a minisztérium megbízást adott egy felmérésre, hogy kiderítsék mennyire motiválta az embereket maga az oltási lottó és a közvetítői bónusz. Ezzel a Focus ügynökséget bízták meg, de az eredményeket nem tették közzé, és nem tudni, hogy tervezik-e egyáltalán.

A jutalmak célját eleinte még ösztönzésként határozták meg, amelyek az oltási kedv fokozását hivatottak növelni. De Igor Matovič később azt mondta: „A sorsolást soha nem az oltási arány növelésének eszközeként hirdették meg. A sorsolást a beoltottak jutalmazására hirdették meg”.

Hírdetés

A lottóra összesen 26 millió eurót költöttek el az állami költségvetésből. A sorsolás alatt 385 ezer szlovákiai lakost oltottak be, azonban nem tudni, hogy hány személyt ösztönzött kizárólag a műsor. Ezért az ezt céló felmérésre most plusz 5 ezer eurót költenek.

Martin Slosiarik, a Focus ügynökség igazgatója a Plus jeden deň napilapnak elmondta, hogy a felmérést mintegy 1000 válaszadóval végezték. A közvélemény-kutatásról további információkat nem árulhatott el, mivel az adatok tulajdonosa a pénzügyminisztérium. „Nem adhatunk ki önkényesen információt olyan felmérésekről, amelyek nem a mi tulajdonunk, ez minden ügyfelünkre igaz” – mondta.

A pénzügyminiszter a Focus-szal kötött megállapodást a  Központi Szerződésjegyzékben (CRZ) sem tette közzé.

(br, pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »