Felmérés: Az első körben Korčok győzne, elnöki széket végül mégsem szerezné meg

Felmérés: Az első körben Korčok győzne, elnöki széket végül mégsem szerezné meg

Az RTVS közmédia által közölt friss felmérés szerint az elnökválasztások első körét Ivan Korčok progresszív-atlantista elnökjelölt nyerné meg 35,7 százalékkal, míg az eddig fő esélyesnek tartott Peter Pellegrini (HLAS) házelnök 34,2 százalékkal a második helyen végezne. Ennek ellenére a második körben az erőviszonyok nagyot fordulnának, és Korčok elveszítené a választásokat.

Peter Pellegrini a felmérés szerint 52,9 százalékos eredménnyel győzne, ami nem túl nagy előny a 47,1 százalékos Korčokkal szemben.

Az első körben dobogós harmadikként Štefan Harabin futna be (11,4 százalékkal). Negyedik helyre mérték Igor Matovičot (Slovensko, 3,2 százalék), ahogy Ján Kubišt is (szintén 3,2 százalék).

Forró Krisztián így lényegében hatodik a sorban a maga 2,7 százalékával, megelőzve Andrej Dankot, az SNS elnökét és elnökjelöltjét (2,3 százalék).

Hírdetés

Marián Kotleba szintén 2,3 százalékon áll, mögötte Róbert Švec 2,2 százalékkal áll, majd Patrik Dubovský következik (1,8 sázzaléka). Végül Milan Náhlik zárja a sort.

A felmérést a Median SK ügynökség készítette március 7. és 13. között 1200 választó megkérdezésével.

Grafikon: Štandard.sk

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »