Felmérés: A hazai polgároknak csaknem a negyede az ajánlások szerint viseli a szájmaszkot

Felmérés: A hazai polgároknak csaknem a negyede az ajánlások szerint viseli a szájmaszkot

Nyitókép: TASR

A megkérdezettek nem egész negyede csak egyszer használja a szájmaszkot, vagy szigorúan csak az ajánlott időszakban viseli. A válaszadók 5%-a korlátlanul hordja a szájmaszkot és a védőmaszkot is, míg a válaszadók 1%-a ismerte be azt, hogy egyáltalán nem takarja el sem az orrát, sem a száját – derült ki a Nielsen Admosphere Slovakia ügynökség felméréséből.

„A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 24%-a csak egyszer használja a szájmaszkot, a további 26% pedig egy nap többször felveszi mielőtt sterilizálná vagy kidobná. Érdekes, hogy az egyszer használatos szájmaszkokat nagyobb mértékben viselik a nők, mint a férfiak”

Hírdetés

– mondta Marek Zámečník a kutatási ügynökségtől.

A válaszadók további 20%-a egész nap viseli ugyanazt a szájmaszkot, míg a 24%-uk napokig ugyanazt az arcmaszkot hordja. A megkérdezetteknek csak kis százaléka (5%) hordja hosszútávon a szájmaszkját, nem törődve annak sterilizációjával vagy egy új szájmaszk vásárlásával. A válaszadóknak mindössze az 1%-a nyilatkozta azt, hogy egyáltalán nem takarja el semmilyen eszközzel az arcát és a száját.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók kétharmadának legfeljebb tíz darab tartalék szájmaszkja vagy más védőfelszerelése van otthon tartalékban, míg a 34%-nak még ennél is több maszktartaléka van.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »