Fellépnek a kéregetők ellen

Fellépnek a kéregetők ellen

Csak úgy lehet megfékezni a koldulást, ha nem adunk pénzt a kéregetőknek – hívja fel a figyelmet Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője. Az intézmény munkatársai az előző évek tapasztalatai alapján arra számítanak, hogy a közelgő húsvétkor, főként az ünnepi istentiszteletek, misék idején ismét több kéregető jelenik meg a megyeszékhelyi templomoknál, ezért a helyi rendőrök fokozottan figyelik azok környékét.

Hadnagy István elmondta, a kéregetők zöme kiskorú, akiket minden bizonnyal felnőttek, szüleik küldenek koldulni, s ha az emberek élelmiszert adnak nekik, azt rendszerint visszautasítják. „Sajnos az emberektől begyűjtött pénz italra megy, és nem arra, hogy a gyereknek jobb legyen a helyzete. Nehéz dolog elfogadni, hogy a legokosabb, amit tehetünk, hogy nem adunk pénzt a koldulóknak” – mutatott rá a rendőrségi vezető. Megjegyezte, bár a hasonló helyzetben lévő gyermekek néha a város elhelyező központjába kerülnek, a szülők előbb-utóbb jelentkeznek értük, így valószínű, hogy ismét kéregetni küldik őket.

Hírdetés

A tavasz beköszöntével ugyanakkor egyre gyakrabban kínálnak eladásra medvehagymát, friss csalánt a hetei és előpataki lakosok, az engedély nélküli árusítás azonban továbbra is tilos – mutatott rá közleményében a helyi rendőrség. Gond az is, hogy az árusokkal sokszor koldusok is érkeznek, de az értékesítés ilyen formájához kapcsolódóan esetenként rendbontást, szemetelést is tapasztalnak a megyeszékhelyiek. A helyi rendőrség arra kéri a lakosságot, a koldulással kapcsolatos vagy egyéb problémákat jelezzék a 0800 800 767-es zöldszámon vagy WhatsAppon a 0739 886 992-es telefonszámon.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »