Felkészülés: A szerb bronzérmestől is kikapott a DAC – videóval

Felkészülés: A szerb bronzérmestől is kikapott a DAC – videóval

A törökországi Belekben edzőtáborozó dunaszerdahelyi sárga-kékek öt napon belül harmadik felkészülési mérkőzésüket játszották. A csallóközi együttes ezúttal a szerb élvonal aktuális bronzérmesével a belgrádi Čukarički csapatával mérkőztek meg.

Öt napon belül harmadszor lépett pályára a DAC, a törökországi összpontosítás utolsó mérkőzésén a szerb bronzérmes FK Čukarički Belgrád volt ma a sárga-kékek ellenfele. A DAC portugál mesterének ezúttal is több játékosát nélkülöznie kellett sérülések és betegségek miatt, többek között, Brahim Moumou, Dominik Kružliak és Martin Vantruba sem léphetett pályára.

Az első komoly gólszerzései esély a DAC előtt adódott, miután az új portugál szerzeményt, Andrezinhót a szerb kapus buktatta a tizenhatoson belül, amiért járt is a büntető.

A büntetőponthoz a sárga-kékek montenegrói támadója, Krstović állt, de nem tudta gólra váltani a komoly lehetőséget, miután Petrović javította hibáját és hárított. Ezt követően a szerb együttes megszerezte a vezetést, egyetlen kaput eltaláló lövésükből az első félidőben Campbell volt eredményes a 18. percben. Hiába volt aktívabb a dunaszerdahelyi együttes, ez csupán mezőnyfölényre volt elegendő, Andrezinho és Krstović sem tudta bevenni a szerbek kapuját.

Szünetről visszatérve is a DAC játszott aktívabban, ami helyzetekben is megmutatkozott, a DAC a kapuja elé szegezte a szerb együttest, de ez sem volt elég a gólszerzéshez a csallóközi együttes számára.

A találkozó 51. percében Krstović előtt volt egy nagy egyenlítési lehetőség, de a kapu fölé lőtt, majd nem sokkal később ismét a montenegrói támadó került helyzetbe, de ebből sem született gól. Húsz perccel a vége előtt a magyar válogatott támadója Hahn János is helyzetbe került, de Krstović visszagurítása után csak az oldalhálót találta telibe. A DAC nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de mindhiába a szerbek kegyetlenül megbüntették a sok kihagyott szerdahelyi helyzetet. A mérkőzés 89. percében egy kontra után Ndiaye megduplázta a belgrádi együttes előnyét, és megnyerték a mérkőzést.

Hírdetés

Felkészülési mérkőzés:

FC DAC 1904 – FK Čukarički Belgrád 0-2 (0-1)

Mardan Sports Complex, Aksu, Antalya

Gólszerzők:Campbell (11.), Ndiaye (89.)

DAC: Veszelinov – Pinto, Muhamedbegovic, Brunetti (Malý 46.), Ciganiks – Dimun (Njie 83.), Balić – Veselovský (Sharani 35.), Andrezinho (Verlinden 87.), Nebyla (Hahn 46.) – Krstović. Vezetőedző: Joao Janeiro.

Čukarički: Petrović (Belić 46.) – Tanasijević, Obradović (Drezgić 58.), Puškarić, Tošić (Roganović 63.) – Kajević (Lukić 63.), K. Belić (Kovač 58.), Ergelaš (Ajdar 63.) – Čolović (Savić 58.), Spasojević (Rakonjac 46.), Campbell (Ndiaye 35.). Vezetőedző: Saša Ilić.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »