Felkészülés: A DAC elleni győzelemmel hangolt a BL-re a Fradi

Felkészülés: A DAC elleni győzelemmel hangolt a BL-re a Fradi

A Bajnokok Ligája selejtezőire készülő Ferencváros a dunaszerdahelyi DAC ellen tartotta a BL-főpróbáját a Groupama Arénában.

Szerdán este hazai pályán tartotta BL-főpróbáját a Ferencváros, a szlovák Fortuna Liga előző idényének ezüstérmese, a DAC ellen. Mindkét csapatban akadtak hiányzók, mint például a Fradi ukrán játékosa, Zubkov, aki az Eb-n szerepel, ráadásul csapata Ukrajna a negyeddöntőben érdekelt.

De a vendégeknél is több játékosára nem számíthatott Németh Antal vezetőedző. Az Európa-bajnokságon is nagy szerepet kapó Schäfer András szabadságát tölti, míg a venezuelai Eric Ramirez a Copa Americán szerepel, de több játékos is hiányzott a keretből, így tehát a sárga-kékek tartalékos összeállításban léptek pályára a magyar bajnok otthonában.

A kezdőrúgás előtt felcsendült a Nélküled, a DAC klubhimnuszát maga a dal szerzője, az Ismerős Arcok zenekar énekese, Nyerges Attila énekelte el a Groupam Arénában.  

A Fradi a mérkőzés elejétől kezdve többet birtokolta a labdát, az első percek mozgalmasan teltek: előbb Njie távoli lövése szállt fölé, majd Laidouni ollózása jó 14 méterrel nem találta el a kaput. A folytatásban is a zöld-fehérek domináltak, a 8. percben ismét Laidouni került helyzetbe: Uzuni szöglete után fejelt a kapu fölé. Az első negyedórában Fábry is tüzelt, de ez csemege volt Dibusznak.

Hírdetés

A mérkőzés 24. percében újabb ferencvárosi lehetőséget jegyezhettünk fel, Laidouni kiváló passzát Ryan Mmaee küldte kapura, de nem találta el jól a labdát, így Jedlička hárítani tudott. Félórányi játékot követően újabb hazai lehetőség maradt ki, Nguen elől mentett fejjel Beszkorovainyi, a szöglet után Haratin ollózott látványos mozdulattal, Jedlička ismét a helyén volt és védett, de amúgy is les miatt nem ért volna a találat.

Ezt követően a sárga-kékek is megvillantak: Fábry pontrúgása után a DAC ukrán védője Beskorovainyi a jobb sarok mellé csúsztatott fejjel. Az első félidőben egyik csapat sem tudott a hálóba találni, így gól nélkül zárult az első félidő.

A szünetet követően mindkét szakvezető több játékost is becserélt. A második félidőben a Ferencváros továbbra is jobban játszott és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A csereként beálló Veszelinov Dániel több nagy védéssel is megmentette a kapott góltól a sárga-kékeket, előbb Nguen majd Uzuni lövését védte a DAC fiatal hálóőre. A 62. percben a DAC előtt is gólszerzési lehetőség akadt, Taiwo lövését azonban könnyedén fogta Bogdán.

Németh Antal a sárga-kékek vezetőedzője lehetőséget biztosított több fiatal játékosának is a bizonyításra. Negyedórával a vége előtt a Ferencváros óriási gólszerzési lehetőséghez jutott: Njie teljesen fölöslegesen elhúzta Baturina lábát a tizenhatoson belül, így büntetőt kaptak a zöld-fehérek, amit Uzuni gólra is váltott. Ezt követően az eredmény már nem változott, a Fradi ezzel győzelemmel hangolt a Bajnokok Ligája selejtezőire.

A DAC legközelebb szombaton a Szombathelyi Haladás ellen lép pályára.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »