Felfüggesztették az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogát

Felfüggesztették az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogát

A mentelmi bizottság javaslatának megfelelően a parlament 173 igen, 6 nem szavazattal felfüggesztette az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogát. A politikust befolyással való üzérkedés büntette miatt hallgatnák ki gyanúsítottként.

Hírdetés

Polt Péter legfőbb ügyész március elején kezdeményezte Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlésnél.

Az ügyészség közleménye szerint a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc volt miniszter és egykori országgyűlési képviselő 2019 júniusában, Budapesten találkozott egy férfival, akinek nagy befolyása volt az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében, és aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött.

A gyanú szerint a volt miniszter 30 millió forintot kért azért, hogy ha nyer a kft., szabad utat adjon a szerződéskötésnek. Miután erről Molnár Zsolt is hallott, megkérte a volt minisztert, hogy neki is kérjen 40 millió forintot, cserébe azért, hogy ő se támadja a szerződést. Baja Ferenc ezt 2019 júniusában közölte is a férfival.

A kft. aztán megnyerte a tendert, majd 2019 augusztusában 40 millió forintot adott Molnár Zsoltnak – közölte az ügyészség.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »