Felemás szereplés a kézilabda BL-ben

Felemás szereplés a kézilabda BL-ben

A Veszprém kiütötte a PSG-t, a Szeged kikapott a Barcelonától.

A Veszprém házigazdaként 41-28-ra nyert csütörtökön a Paris Saint-Germain ellen a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A két csapat 17. egymás elleni BL-mérkőzésén nyolc PSG-siker és egy döntetlen mellett nyolcadik alkalommal győzött a Veszprém, de ilyen különbséggel még soha nem nyert, az eddigi rekordot a 2015-ös, 34-28-as meccs jelentette. A párizsiak legsúlyosabb veresége a BL-ben a 2005-ös 44-28 a német THW Kiel ellen, a Veszprém újabb 4-0-s sorozata után ez is veszélybe került (40-25), de nem dőlt meg.

Mikita Vajlupov nyolc, Nedim Remili hét, Hugo Descat és Szergej Koszorotov öt-öt góllal, Rodrigo Corrales 11 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Ferran Solé és Kamil Syprzak öt-öt alkalommal talált be, Andreas Palickának kilenc, Jannick Greennek három védése volt.

A bakonyiak jövő szerdán a portugál Sporting CP otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

„Gratulálok a szurkolóknak, nagyszerű érzés ebben az arénában játszani, amikor a csapat ilyen jól teljesít. Akkor is szükségünk lesz rájuk, amikor nem megy majd ennyire jól” – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Xavier Pascual.

Hozzátette, hihetetlen mérkőzést játszottak, igaz, csak három góllal vezettek a szünetben, de nagyszerű kézilabdát produkáltak. Mindenki elvégezte a rá kiszabott feladatot, Luc Steinst is sikerült kontroll alatt tartaniuk. „Mindenki megmutatta ma, hogy mennyire akar küzdeni ezért a klubért” – szögezte le a spanyol mester.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:

Veszprém HC – Paris Saint-Germain (francia) 41-28 (18-15)

Hírdetés

lövések/gólok: 56/41, illetve 42/28

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 6/6

kiállítások: 4, illetve 2 perc

Szoros szegedi vereség Barcelonában

Aleix Gómez öt, Dika Mem és Blaz Janc négy-négy góllal, Gonzalo Rérez de Vargas 13, Emil Nielsen két védéssel vette ki részét a sikerből. A vendégeknél Tobias Thulinnak hét, Mikler Rolandnak nyolc védése volt, Mario Sostaric nyolc, Bodó Richárd hat gólt lőtt. A két együttes 23. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, öt szegedi siker mellett ez volt a Barcelona 18. győzelme. A Veszprém jövő szerdán a portugál Sporting CP otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a Szeged pedig egy nappal később a francia HBC Nantes-ot fogadja.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Barcelona (spanyol) – OTP Bank-Pick Szeged 31-30 (20-12)

lövések/gólok: 52/31, illetve 51/30

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/2

kiállítások: 8, illetve 8 perc


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »