Fegyvert találtak egy taxi utasánál Munkácson

Fegyvert találtak egy taxi utasánál Munkácson

Munkácson egy 32 éves helyi lakos egy taxiban egy meghatározatlan márkájú pisztolyt szállított. A rendőrök lefoglalták a férfitól a veszélyes tárgyat, az ügyben pedig illegális fegyvertartás miatt eljárást indítottak. 

Március 14-én, 22 óra körül a 102-es segélyhívó számra bejelentés érkezett arról, miszerint Nagylucska (Великі Лучки, Munkácsi terület) irányába haladó taxi utasánál fegyver lehet.

A hívásra a Munkácsi Kerületi Rendőrség gyors reagálású csapatának emberei érkeztek ki.

A rendőrök Nagylucska és Várkulcsa (Ключарки) települések között állították meg a leírásban szereplő járművet.

Az ellenőrzés során a rendőrök szétszerelt pisztolyt találtak az utasnál.  

Hírdetés

A helyszínen a bűncselekmény dokumentálása közben a rendőrök eltávolították a pisztoly egy részét az oldalsó utasajtóból, a másik része pedig az utasnál volt.  

A fegyver tulajdonosa egy 32 éves munkácsi lakos, a férfi ittas állapotban volt. Vérében 1,9 ezrelék alkoholt mért a szonda.  

Megállapítást nyert az is, hogy munkácsi férfi jelenleg gyanúsítottként szerepel testi sérülések miatt indított büntetőeljárásban. 

A tisztviselők lefoglalták és szakértői vizsgálatra továbbították a tárgyat. 

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 263. cikkelye (illegális fegyvertartás) miatt eljárást indítottak. A cikkely szankciója 3 évig terjedő szabadságvesztést ír elő. Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »