Faragó Tamás: irányító- és kapusposzton ment el az olasz mérkőzés

Faragó Tamás: irányító- és kapusposzton ment el az olasz mérkőzés

A sportági legenda az InfoRádióban elmondta, miért kaphatott ki szerda este a férfi vízilabda-válogatott, és hogyan győzhetnek a nők este Hollandia ellen a vb-elődöntőben.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott a címvédő Olaszországtól a vizes világbajnokság negyeddöntőjében a Margitszigeten, így nem jutott a legjobb négy közé.

Az olaszok a kulcspozíciókban jobb teljesítményt nyújtottak és megérdemelten győztek – mondta az InfoRádiónak Faragó Tamás olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vizilabdázó, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Nemzet Sportolója.

„Jobbak voltak, sajnos. Bizonyos posztokon erősebbek, szervezettek voltak, mi pedig sokkal inkább lelkesek voltunk, mint szervezettek” – fogalmazott a vereség okait értékelve.

Úgy látja, papíron sokkal, de sokkal jobb játékosaink vannak, de a „sport kegyetlen”, a lényeg az eredményjelzőn található.

„Elsősorban irányító- és kapusposzton voltak jobbak az olaszok, a kiegészítő emberek pedig átlagon felüli teljesítményt nyújtottak. Mi

– mondta még. Faragó Tamás ugyanakkor aláhúzta, a világbajnoki címvédő Olaszországról van szó, de ez a csapat már egy megfiatalított gárda.

Hírdetés

„Bármennyire is fájó arra gondolni, hogy ez a vereség igazságtalan lett volna, sajnos most az olaszok jobbak voltak, mindent meg kell tenni az ötödik hely megszerzéséért.”

Ez először az amerikaiak legyőzésével, majd minden valószínűség szerint Szerbia ellen kell, hogy sikerüljön, Szerbia ugyanis kikapott Horvátországtól és a magyarok által már legyőzött Montenegróval játszik.

„A legjobb 8 között már minden mérkőzés életveszélyes,

teljesen mindegy, hogy az ember hányadik helyért játszik. Ezért van a negyeddöntőnek óriási súlya, itt derül ki, hogy lehet-e még első egy csapat” – jelezte.

Szerbia legyőzésével szerinte „méltóan” lehetne lezárni a világbajnokságot.

A női válogatott csütörtök esti mérkőzésén (Magyarország-Hollandia, 21.00) „természetesen győzelmet” vár.

„A csajok nagyon jó teljesítményt nyújtottak Ausztrália ellen, kiváló kapusteljesítménnyel és Keszthelyi Rita csapatot összefogó, gólerős játékával. Nem lesz könnyű, Hollandia hasonló fizikai erőt képvisel, mint Ausztrália, csak éppen valamivel jobban lő” – utalt arra, hogy Ausztrália számolatlanul lőtte a kapufákat a Magyarország elleni negyeddöntőn.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »