Fákat tépett ki, tetõket szedett szét a kolozsvári vihar

Fákat tépett ki, tetõket szedett szét a kolozsvári vihar

A közösségi médiaoldalak s a hírportálok is sokkoló felvételeket tettek közzé a vasárnap esti kolozsvári viharról. A rendkívül erős széllökésekkel és jégesővel érkező vihar este 22:20 óra körül csapott le Kolozsvárra, fákat terített a földre, tetőket rongált meg, majd az eső és jégeső formájában érkező felhőszakadás elárasztotta a város utcáit, a csatornarendszer nem tudott megbírkózni a nagy mennyiségű csapadékkal.

Hírdetés

Mintegy 80 segélykérő hívás érkezett, a tűzoltócsapatok teljes kapacitással dolgoztak, a legsúlyosabban a Györgyfalvi negyedben található Unirii utca, valamint Detunata és Băișoara sétányok voltak érintve. Az ISU szerint szerencsére a vihar nem követelt emberéletet, és sérülésekről sem kaptak tájékoztatást.

Az egyik legsúlyosabban érintett épület a Lucian Blaga Elméleti Líceum volt, amelynek tetőszerkezetét megbontotta a viharos szél, a tűzoltók több mint egy órán keresztül dolgoztak az utcára került lemezek eltávolításán.

A közösségi oldalakon azonban felháborodott lakosok hozzászólásai is olvashatók, nagyon sokan felróják a hatóságoknak, hogy nem érkezett RO-Alert értesítés a viharról, és a meteorológiai szolgálat csak fél órával azt követően adott ki mindössze narancssárga jelzésű riasztást, hogy a vihar már javában tombolt a városban.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »