Ezüstmiséjét ünnepelte Lédeczi Dénes szolnoki plébános

Ezüstmiséjét ünnepelte Lédeczi Dénes szolnoki plébános

Lédeczi Dénes esperes, plébániai kormányzó pappá szentelésének 25. évfordulóját ünnepelték a szolnok-szandaszőlősi Szent József-templomban június 23-án, vasárnap. A szentmisén jelen volt Marton Zsolt váci megyéspüspök is.

A szolnok-szandaszőlősi Szent József-templomba a főbejáraton az asszisztencia kíséretében bevonuló ezüstmisés lelkipásztort Marton Zsolt váci megyéspüspök és Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, továbbá Gruber László, a szentesi Szent Anna-templom plébánosa várta az oltárnál, majd a püspök rövid beszédben köszöntötte.

Marton Zsolt elmondta, Dénes atyával jelentős múltra, 1992-ig tekint vissza a kapcsolatuk, amikor még mindketten világi hallgatóként, a teológián hittantanár szakon kezdték tanulmányaikat a Veszprémi Érseki Főiskolán. Innen ívelt pályájuk a papi hivatásig. Dénes atya 1999-es felszentelését követően Salgótarjánban és Karancskesziben káplánként, Csépán és Szelevényen, Pilisen és Dánszentmiklóson plébánosként szolgált. Később, 2019-ben vette át jelenlegi szolgálati helyét a szolnoki Jézus Szíve-plébánián, a következő évben Tószegen és Tiszavárkonyban lett moderátor (Bizonyos esetekben több papra bíznak egy vagy több plébániát, azzal a feltétellel, hogy legyen közöttük egy moderátor, aki irányítja a közös munkát és személyesen felelős a püspök felé – a szerk.), 2020. július 1-jétől Szolnok kerületi esperese, 2022. július 1-jétől pedig Szolnok-Szandaszőlős plébániai kormányzója. Itthoni szolgálatát megszakítva közben többször vett és vesz részt a külföldön élő magyar közösségek lelkigondozásában is.

Hírdetés

Az jubilánst a plébánia híveinek nevében Nagy Mária méltatta. A szentmiseáldozatot az ünnepelt, Lédeczi Dénes mutatta be, aki a szertartás végén külön megáldotta a főpásztort és az oltárnál segédkezőket, végül a megjelent hívek közösségét is. A szentmise végén Barabás László és Hegedűsné Varga Emília, az egyháztanács tagjai nyújtották át az atyának egy virágcsokor mellett a hívek ajándékát, egy szép kivitelű miseruhát. Az ünnepség a templomkertben szeretetvendégséggel zárult.

Forrás és fotó: szoljon.hu/Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »