Ezt megnyerte Orbán

Ezt megnyerte Orbán

A szerbek rugalmassága előtt le a kalappal, amilyen zökkenőmentesen álltak át a magyar határzár miatti új szisztémára. Hétfőn még Magyarország felé tartottak a migránsjáratok, ma pedig már mind megy a horvát határhoz. Feladat letudva, oszt jó napot.

Konkrétan az MTI jelentéséből tudjuk, hogy az első migránscsoport már szerda reggel nyolc órakor megérkezett a horvátországi Tovarnikba.

A migránsok azzal a busszal érkeztek a szerb-horvát határra, amely még kedd este indult a macedón-szerb határról, Presevóból. A horvát közszolgálati televízió tudósítója szerint a bevándorlók – mintegy ötvenen – gyalog indultak el a horvát határátkelő felé, majd útközben váratlanul a kukoricás felé vették az irányt, és illegálisan lépték át a határt.

Hírdetés

A Jutarnji List című horvát napilap pedig arról számolt be, hogy két autóbusznyi migráns érkezett Újlakra (Ilokra) is. Az országban húszezer rendőrt mozgósítottak a menekültprobléma kezelésére, ebből hatezer az államhatárokat felügyeli. A horvát belügyminiszter egyébként nagyon, de nagyon szigorúan bejelentette, hogy mindenkit regisztrálnak, és aki nem hajlandó alávetni magát az eljárásnak, azt kiutasítják az országból.

Úgyhogy akárhogyan is, de kijelenthetjük, hogy így, a szerb állam hatékony segítségével, abszolút jól működik a magyar határzár.

Viszont érdekes lesz figyelni, miként oldják meg a horvátok a napi több ezres emberáradattal együtt járó gondokat, nyilván sokkal európaibb és humánusabb módon, mint ahogyan az Magyarországon történt. De azért néhány nap múlva vessünk majd egy pillantást a zágrábi főpályaudvarra.


Forrás:valasz.hu
Tovább a cikkre »