Ezek a legfontosabb tudnivalók az iskolanyitással kapcsolatban

Ezek a legfontosabb tudnivalók az iskolanyitással kapcsolatban

Tilos lesz a textilmaszkok használata, minden oktatásban részt vevő diák kizárólag orvosi maszkot használhat – jelentette be Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter kedden, ahol bemutatta a két forgatókönyvet, amivel a tárca az oktatás során számolni fog: azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta eléri a 6 százalékot, vagy minden diák online oktatásra vált át, vagy csupán azok fognak, akik nincsenek beoltva.

A legfontosabb változások, amelyek a diákokra szemptembertől várnak:

– minden diák fizikai oktatásban részesül mindaddig, míg a fertőzöttségi ráta el nem éri a hat ezreléket az adott településen.

Hírdetés

– ha ez megtörténik, egyelőre nem világos mi történik, vagy az oltottak mehetnek továbbra is, vagy senki.

– a maszkokat kötelezően viselni kell az iskolákban, a textilmaszkok nem jók, orvosi kell.

– sportolni kültéren lehet, ha a meteorológiai feltételek ezt nem engedik meg, akkor lehet beltéren is maszk nélkül, ha az adott településen nem nagyobb a fertőzöttségi ráta, mint két ezrelék.

A sajtótájékoztatón részt vett Sorin Cîmpeanu oktatásügyi miniszter is, aki elmondta, engedélyezik az évnyitók megtartását, de mindenki maszkban kell legyen. Azt is elmondta, minden iskolában lesz egy kijelölt személy, akinek feladata a szülőkkel való facilitálás lesz, fel fogják kérni, hogy a 12 évnél idősebb gyerekek szülei hajlandóak-e beleegyezni, hogy gyerekük beoltsák. Azt is elmondta, hogy amennyiben egy osztályban felüti a fejét a betegség, akkor fognak tesztelni, ha abba mindenki beleegyezik, ha ezt valaki megtagadja, akkor az egész osztály automatikusan online oktatásban fog részt venni. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »