Ez a merkeli politika tragédiája

A németek rendkívül óvatosak, mert attól félnek, hogy összehúzzák őket a 2. világháborúval, illetve Németország bízott abban, hogy az ott élő külföldieket integrálja, de nem tudták integrálni őket. Ez a merkeli politika tragédiája

Magyar Menedék - Badiny

Óriási a botrány a cellájában holtan talált szír terrorista körül – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Egyre több politikai erő követeli, hogy a CDU-s tartományi igazságügyi miniszter mondjon le.

Az igazságügyi minisztériumban dolgozó vezetők sajtótájékoztatóján hangzott el – mondta Nógrádi György, hogy 15 percenként ellenőrizték a rabot, míg a másik illetékes szerint 30 percenként. A börtön igazgatója szerint a cellában éjjel-nappal működő kamera van, tehát mindent láthattak. Innentől kezdve tényleg hihetetlen ez az ügy, ebből botrány lesz – hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő.

Hírdetés

Bemutatták azt is, hogy az ilyen szintű raboknak külön papírból gyártanak alsóneműt, még így is vigyáznak rájuk, hogy ne követhessenek el öngyilkosságot, Dzsaber al-Bakr mégis megölte magát egy pólóval.

Most először vetették fel a németek, hogy jó-e a rendszer így, hogy először beviszik a börtönbe a gyanúsítottat, és csak később hallgatják ki – mondta Nógrádi György. Ezzel azonban elkéstek a német hatóságok, hiszen most már nem lehet kideríteni, hogy akik ezt a terroristát kiadták, azok valójában hős szírek vagy a megrémült társai a férfinak. Azzal sincsenek tisztában, hogy mi lehetett a férfi célja, illetve arról sincsenek információik, hogy vajon miért ment el úgy szállást keresni, hogy nem volt B terve – mondta a biztonságpolitikai szakértő.

Nagy botrány volt korábban a franciáknál is, amikor a brüsszeli terroristát nem hallgatták ki, mert elfáradt.

A francia rendőrség és csendőrség a világon a legkeményebb – mondta Nógrádi György, mégis nemrég bejelentették az egyes számú francia terroristáról, hogy ő mostantól nem kíván részt venni a kihallgatáson. Ez nem kívánságműsor, emberek tömegének a haláláért felelős – emlékeztetett Nógrádi György, az információt így vagy úgy, de meg kell kapni tőle. A németek azonban rendkívül óvatosak, mert attól félnek, hogy összehúzzák őket a 2. világháborúval, illetve Németország bízott abban, hogy az ott élő külföldieket integrálja, de nem tudták integrálni őket. Ez a merkeli politika tragédiája – emlékeztetett Nógrádi György.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »