Európa-liga – Pascal Jansen: megérdemeltük a továbbjutást, de fejlődnünk kell

Európa-liga – Pascal Jansen: megérdemeltük a továbbjutást, de fejlődnünk kell

A labdarúgó Európa-liga főtáblájára jutott Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen szerint csapatának az európai porondon jobb játékra lesz szüksége.

Az FTC a hazai döntetlent követően csütörtökön hosszabbítás után 1-1-et játszott a bosnyák Borac Banja Luka vendégeként, amelyet aztán tizenegyesekkel múlt felül az Európa-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában, ezzel biztosította helyét az El főtábláján.

A visszavágó első félideje kiegyenlített küzdelmet hozott, de inkább küzdelmet, mint folyamatos és gólveszélyes játékot. A kapuk szinte egyáltalán nm forogtak veszélyben, miközben a színvonal sem verdeste az eget.

A második játékrészre kettőt is cserélt Pascal Jansen, de a magyar bajnok játéka nem sokat javult, az első valamire való helyzetig a 71. percig kellett várni, de az is kimaradt. Mivel a hazaiak még helyzetig sem tudtak eljutni, így jöhetett a hosszabbítás.

Ennek első félidejében a hazaiak egy szögletet követően megszerezték a vezetést, amit a Fradi csak a hazaiak kapusának hatalmas hibáját követő 11-esből tudott kiegyenlíteni Varga Barnabás révén.

A folytatásban több lehetőség egyik csapat előtt sem volt, így jöhettek a 11-esek.

A hazaiaktól az elsőt a kapufára lőtték, míg Rommens lövését védte a kapus. A következő két körben a bosnyák játékosok, valamint Romhdane és Abu Fani is betalált. Cavic a kaput sem találta el, míg Kadi a bal alsó sarokba gurított. Az ötödik bosnyák rúgó az égbe lőtte a labdát, így a Fradi tizenegyesekkel az El-főtáblájára jutott.

A Fradi 51 éves holland vezetőedzője a továbbjutást követően a klub honlapjának értékelt.

Hírdetés

„Megérdemelten jutottunk tovább, bár nem ez volt életünk mérkőzése. A Banja Luka megnehezítette a dolgunkat, gratulálok az ellenfélnek, jól tördelték a játékunkat, fegyelmezetten védekeztek. Egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést, de egyenlíteni tudtunk, és a büntetőknél jobbak voltunk. A találkozó ugyanakkor megmutatta, hogy sokat kell még javulnunk, ezen fogunk dolgozni. Majdnem a legmagasabb szinten fogunk futballozni, itt mindenki komoly játékerőt képvisel, bárkit kapunk, komoly megmérettetés lesz, nyolc nagyon jó mérkőzés vár ránk”

mondta Jansen.

Csütörtök este kialakult az El megújult főtáblás küzdelmeinek 36 csapatos mezőnye. A pénteken (ma) 13 órakor kezdődő sorsoláson minden klub a négy kalapból két-két ellenfelet kap, egyikkel otthon, a másikkal idegenben találkozik a nyolcfordulós alapszakasz során. Az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.

Az FTC sorozatban hatodszor főtáblás, ebből negyedszer az Európa-ligában. Az El fináléját május 21-én a bilbaói San Mamés Stadionban rendezik.

Európa-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó: Borac Banja Luka (bosnyák)-Ferencvárosi TC 1-1 (0-0, 0-0, 1-0) – 11-esekkel: 2-3 Banja Luka, v.: Erik Lambrechts (belga) Továbbjutott: a Ferencvárosi TC 1-1-es összesítéssel, tizenegyesekkel. gólszerzők: Grahovac (104.), illetve Varga (111., 11-esből) sárga lap: Herrera (90+1.), Hrelja (95.), Manojlovic (109.), Meijers (119.), illetve Maiga (8.), Misidjan (41.), Ben Romdhane (63.), Varga (90+6.), Knoester (102.)

Borac Banja Luka: Manojlovic – Vukcevic (Kvrzic, 86.), Meijers, Carolina, Herrera – Grahovac, Skorup (Pihler, 86.) – Kulasin (Hrelja, 75.), Savic, Sreckovic (Cavic, 64.) – Lukic (Vukovic, 94.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis, Knoester, Cissé (Gruber, a hosszabbítás szünetében), Ramírez (Civic, 76.) – Rommens, Abu Fani, Maiga (Zachariassen, a szünetben) – Misidjan (Ben Romdhane, a szünetben), Pesic (Varga, 85.), Traore (Kady, 71.)

MTI, m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »