Hova menekültek tömegek Ukrajnából

Hova menekültek tömegek Ukrajnából

Izlandtól Görögországig, a balti államoktól Portugáliáig mindenhol vannak ukrajnai menekültek. A Zelenszkij-rezsim politikájában nem bíztak.

Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők a záhonyi vasútállomáson – MTI/Czeglédi Zsolt

Látványos térképet osztott meg Instagram-oldalán az Eurostat, amelyen az látható, melyik uniós országban hány olyan nem uniós polgár élvez menekült státuszt, aki az ukrajnai háború kitörése óta jött el Ukrajnából. Az adatokat 2024. július végén rögzítették, tehát elég frissek. Az Eurostat posztjában azt írja, az adatokat szolgáltató uniós országok közül a legtöbb ilyen személy Németországban van (1 110 600 fő), azt követi Lengyelország (976 205 fő), a harmadik helyen pedig Csehország van (369 610).

Hírdetés

 

eurostat

Magyarországon a térkép szerint július 31-én 37160 ilyen személy tartózkodott, ám valószínűleg ennél több ukrajnai menekült lehet nálunk, mivel a térkép a nem uniós polgárokról szól. Magyarországra pedig sok ukrán-magyar kettős állampolgár jött, akik egyben uniós polgárok is. A térképen összesítés is található, mely szerint több mint 4 millió menekültről van szó EU-szerte.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »