A Jobbik visszavette eredeti nevét

A Jobbik 34. kongresszusának küldöttei megszavazták a párt korábbi nevéhez való visszatérését, ismét Jobbik Magyarországért Mozgalom néven folytatja munkáját – közölte Adorján Béla, a párt elnöke szombaton az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus a pénteken tartott kongresszus döntéséről beszámolva azt írta: a régi névhez való visszatérés azt a szándékukat fejezi ki, hogy legfontosabb céljuk, és közösségük egyetlen kijelölt útja a nemzeti érdekképviselet.

Hírdetés

„Az, hogy újra Jobbik Magyarországért Mozgalom néven folytatjuk tovább munkánkat, azt jelenti, hogy a konzervatív értékrendre alapozva, az alapvető emberi méltóság megteremtését tekintjük feladatunknak minden magyar ember számára” – fogalmazott Adorján Béla.

„A Jobbik régi-új nevével szeretnénk jelezni, hogy a társadalmunkat érintő valós problémák, azok felkarolása és képviselete a legfontosabb pártunk tagsága számára. Mozgalmi jelleggel, alulról építkezve politizálunk újra, az emberekkel szövetségben, közösen megoldást keresve a problémáikra” – írta a pártelnök a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »