EURO-2020 – Nem született gól az angol-skót összecsapáson

Az angolok gól nélküli döntetlent játszottak a hozzájuk hasonlóan társházigazda Skócia válogatottjával pénteken Londonban, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:

Anglia-Skócia 0-0

London, Wembley Stadion, 20 306 néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

Hírdetés

    sárga lap: McGinn (16.), O’Donnell (87.)

    Anglia:
   
Pickford – James, Stones, Mings, Shaw – Rice, Phillips – Foden (Grealish, 63.), Mount, Sterling – Kane (Rashford, 74.)

    Skócia:
    
Marshall – McTominay, Hanley, Tierney – O’Donnell, McGinn, Gilmour (Armstrong, 76.), McGregor, Robertson – Dykes, Adams (Nisbet, 86.)

Gareth Southgate szövetségi kapitány 25 éves és 31 napos átlagéletkorral a háromoroszlánosok történetének legfiatalabb kezdőcsapatát küldte pályára világversenyen.

A szigetországi rangdó szakadó esőben indult, a horvátok legyőzésével rajtoló angolok már korán kapufát lőttek, és a játékot uralva ezt követően is dolgoztak ki helyzeteket. A kontinensviadalon 1996 után szereplő, a nyitókörben a csehekkel szemben alulmaradó skótok első nagy helyzetére fél órát kellett várni.
   
A fordulás után mindkét tizenhatosnál alakultak ki ígéretes lehetőségek, az angol védelemnek ráadásul egyszer a gólvonalról kellett tisztáznia – ez Jamesnek sikerült -, kapuba találnia azonban egyik gárdának sem sikerült.
   
Az 1872 óta íródó párharc 115. találkozóján a 48 angol és 41 skót siker mellett ez volt a 26. döntetlen.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »