"Érzelmi kapcsolat" jelentése Borsodban: 17 éves "szerelmét" futtatta a 15 éves erőforrás

"Érzelmi kapcsolat" jelentése Borsodban: 17 éves "szerelmét" futtatta a 15 éves erőforrás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt emberkereskedelem bűntette miatt egy 15 éves fiatalkorú férfi ellen, aki vele együtt a miskolci gyermekotthonból elszökött barátnőjét arra bírta rá, hogy prostitúcióval keressen pénzt.

A vádirat szerint a vádlott egy miskolci gyermekvédelmi otthonban volt elhelyezve a sértett kiskorú lánnyal, akivel "érzelmi kapcsolatba került". 2019. év tavaszán elszöktek, a városban laktak, de májusra elfogyott a pénzük.

A "fiú" felvetette barátnőjének, hogy prostitúcióból kellene jövedelmet szerezniük, amihez majd ő segítséget nyújt. A sértett, mivel neki is szüksége volt pénzre, beleegyezett.

Hírdetés

Együtt elmentek a város egyik külterületi utcájára, ahol a vádlott egy autóval közlekedő férfit megállított, és megállapodott vele, hogy a sértett pénzért számára szexuális szolgáltatást nyújtson.

Az ismeretlen férfi az autóval elszállította a kiskorút, és közösült vele, amiért 5000 forintot fizetett. A sértett a teljes összeget átadta a "fiúnak", aki abból cigarettát vásárolt (ezt jelenti náluk az, hogy szükségük van pénzre… – a szerk.), megkínálta belőle a sértettet, viszont a visszajáró pénzt teljes egészében megtartotta magának.

A vádlott ezután is arra "ösztönözte" a kiskorút, hogy a későbbiekben is ily módon jussanak pénzhez, de a sértett ezt megtagadta.

Az elnéző ügyészség honlapján közölte: a büntetlen előéletű cigánnyal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben fiatalkorúak börtönében letöltendő, de végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

Korábban írtuk: Sárközi Violetta megint nyakába vette a világot


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »