Érsekújvári tesztelés fennakadások nélkül

Érsekújvári tesztelés fennakadások nélkül

Az érsekújváriak már a rutinos tesztelők profizmusával álltak hozzá a hétvégén csúcsosodó országos szűrésnek. Szombaton délelőtt 6 szűrőpontot látogattunk meg és a tavaly novemberi, végtelenbe nyúló tömött sorok helyett a helyszíneken többnyire legfeljebb 4-5 ember várakozott a sorára.

Az előregisztrációs rendszer úgy látszik, bevált, s ami még fontosabb, működött is. E sorok írója 10 óra 4 percre kapott időpontot a Váralja utcai Járási Hivatalba, és őszinte meglepetésére 10 óra 5 perckor már a végeredményre várt a szemerkélő esőben.

Hírdetés

A bejárat előtt egy katona egyeztette az időpontokat az érkezőkkel, ami ottjártunkkor olyan olajozottan ment, hogy egy kisebb, előzetes regisztráció nélkül érkezett csoport várakozni kényszerült, mivel nem volt üresjárat. A Vár utcai alapiskolába szó szerint percenként futott be egy ember, a Folyóparti utcai alapiskola előtt még csak várakozót sem láttunk szombat délelőtt. A Czuczor Gergely Alapiskola bejárata előtt hárman várakoztak, s amint felbukkantunk, az ott posztoló katona máris invitált minket volna beljebb. Egyedül a Béke mozi tesztelőpontjai előtt volt némi csoportosulás. Érdekes, hogy mindenütt katonák és nem rendőrök vigyáztak a rendre. 

Pénteken Érsekújvárott egyébként 2966 antigéntesztet végeztek el, amiből 57 eredmény lett pozitív, ez 1,92%-os pozitivitási arányt jelent.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »