Érkezik a támogatás (Szülőföldön magyarul)

Érkezik a támogatás (Szülőföldön magyarul)

Március 4-től fokozatosan elkezdi a Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatások kifizetését az OTP Bank Románia. Azok az igénylők, akik megkapják a pozitív elbírálásról szóló értesítőt, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) által küldött levélben megadott dátumtól kezdődően vehetik fel a 302 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást bármelyik romániai bankautomatánál.

A bankfiókba csak akkor szükséges bemenni, ha új igénylőről van szó, vagy ha a levélben új szerződés aláírására vagy a személyes adatok frissítésére vonatkozó felhívás szerepel, bár az adatfrissítés online is elvégezhető – tudatja a közlemény, amely szerint a 2020–2021-es tanévre szóló támogatás kifizetése a következő 7 hétben történik. Az idén 134 205 támogatási igénylés érkezett be az RMPSZ-hez a Szülőföldön magyarul program keretében, ebből 129 229 oktatási-nevelési-, 4325 pedig hallgatói támogatásra. Az igénylések közül 954 dosszié hiánypótlásra szorult, kiegészítésük lezárult.

Hírdetés

A Szülőföldön magyarul program erdélyi koordinátora, Ady-Kovács-Ferenczi Noémi arra kéri az érintetteket, hogy figyelmesen olvassák el az értesítő levelet, és ha kérdésük van, a 0266 244 450-es telefonszámon vagy a honlapon (szulofoldonmagyarul.ro) kérjenek tájékoztatást. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatos kérdésekre az OTP Bank munkatársai tudnak válaszolni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »