Erasmus-konfliktus – Megszólalt a Magyar Rektori Konferencia

Erasmus-konfliktus – Megszólalt a Magyar Rektori Konferencia

Beszállt az egyetemeket átalakító kormány és az Erasmus-pénzeket visszatartó EU közti vitába a hazai rektorok fóruma, kemény üzenettel.

Valamennyi magyar egyetemi polgárnak, az egyetem fenntartójától függetlenül, diszkriminációmentesen biztosítani kell azt a jogot, hogy az Európai Unió (EU) oktatási, mobilitási programjaiban, valamint kutatási együttműködéseiben részt vehessen – írta a Magyar Rektori Konferencia (MRK) az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

Közölték, hogy Magyarországon 63 felsőoktatási intézmény működik: államiak, egyháziak, magánintézmények és alapítványi modellváltó egyetemek.

Az MRK elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy bármilyen természetű és jellegű politikai vita a magyar egyetemisták és egyetemi oktatók részvételét korlátozza az EU oktatási, mobilitási és kutatási együttműködési programjaiban.

A részvételi lehetőség ezen programokban kivétel nélkül minden uniós ország valamennyi egyetemi hallgatója és oktatója, kutatója számára egyformán elérhető kell, hogy legyen – olvasható a közleményben.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »