EP-képviselőnek jelölné a magyarverő antifa Ilaria Salist az olasz balközép zsidó elnöke

EP-képviselőnek jelölné a magyarverő antifa Ilaria Salist az olasz balközép zsidó elnöke

Az olasz balközépnek mondott Demokrata Párt (Partito Democratico – PD) elnöke, Elly Schlein vetette fel, hogy a bolsevista terroristát, Ilaria Salist jelölni kellene a párt színeiben az EP-választásra. Az ötletről a La Republica számolt be.

A balos politikusok arra számítanak, hogy a képviselőnek való jelölés vagy akár a mandátum megszerzése, mentelmi jogot és szabadulást jelentene a Budapesten fogvatartott Salisnak. Az 2019-es EP-választásokon a PD 14 képviselőt delegált az Európai Parlamentbe, így ha megfelelő helyre kerülne a listán, akkor elvileg mandátumot is szerezhetne a Lenin-lány.

A lap arról is ír, hogy a párt vezetősége szűk körű egyeztetésen vitatta meg Salis jelölésének kérdését. Voltak azonban kételyeket kifejező hangok, akik a budapesti utcai térfigyelő kamerák által készített felvételek miatt nem tanácsolták Salis indítását. A Demokrata Párt egyelőre nem hozta nyilvánosságra Salis jelölésére vonatkozó végső döntést.

Salis március 28-án tartott tárgyalásán több olasz baloldali párt képviselői is jelen voltak: a Demokrata Párt, az Élő Itália és az Öt Csillag Mozgalom.

Hírdetés

A Demokrata Párt elnöke, Elly Schlein Svájcban született, az olasz mellett amerikai állampolgársággal is rendelkezik. Apja, Melvin Schlein askenázi zsidó. Anyjai nagyapja az egykori antifasiszta szenátor, Agostino Viviani. Schlein egyébként nyíltan vállalja biszexualitását.

Amennyiben Salis EP-képviselő lenne, akkor Dobrev Klárával ülne egy frakcióban, ugyanis a PD a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének tagja, akárcsak az MSZP és a DK.

Schlein politikájában támogatja az abortuszt, a ferde hajlamúak jogait, a drogliberalizációt, Ukrajna fegyverzését és pénzelését, valamint az Európai Egyesült Államok létrehozását.

KG


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »