ENSZ-szervezet munkatársait verték és kínozták a zsidók a Gázai övezetben

Az ENSZ palesztinokat segítő szervezete (UNRWA) szerint izraeli katonák bántalmazták az UNRWA munkatársait és másokat is a Gázai övezetben.

Az UNRWA kedden ismertetett jelentése szerint a részben szolgálatteljesítés közben őrizetbe vett munkatársaikkal az izraeli erők ugyanolyan megalázó módon bántak, mint más fogvatartottakkal, így például többeket kényszerítettek arra, hogy meztelenre vetkőzzenek. Többeket súlyosan megvertek, és voltak, akik arról számoltak be, hogy vízbefullasztásos vallatáshoz hasonló bánásmódnak tették ki őket, illetve nemi erőszakkal és elektromos árammal történő kínzással is fenyegették.

"Az UNRWA hivatalos panaszt tett az izraeli hatóságoknál az ügynökség munkatársaival izraeli fogdákban előfordult bánásmódról érkezett jelentések miatt" – közölte a szervezet, hozzátéve, hogy mindeddig nem kapott semmiféle választ panaszára.

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy az izraeli és a nemzetközi törvényekkel összhangban jár el az őrizetbe vett személyekkel, ellátja őket élelemmel, ivóvízzel, orvosságokkal és megfelelő ruházattal is.

Hírdetés

Vedant Patel helyettes amerikai külügyi szóvivő szerdán azt mondta, hogy az Egyesült Államokat mélyen aggasztják az értesülések, és teljes körű vizsgálatot és az elkövetők felelősségre vonását szorgalmazza az ügyben Izraeltől.

A Palesztin Bebörtönzöttek Egyesülete jogvédő csoport szerint Izrael nem akarja közzétenni az utóbbi fél évben a Gázai övezetben őrizetbe vett személyek számát, sem pedig azt, hogy az érintetteket hol tartják fogva.

Az UNRWA április 4-ével bezárólag 1506 ilyen személy elengedését dokumentálta Kerem Salom-i határátkelőnél, akik között 43 gyermek és 84 nő is volt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »