Engedélyezhetik az erkélynapelemeket is Magyarországon?

Share 0 Tweet 0 Share Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A kormány vállalása szerint hamarosan feloldódhat, lehetővé téve a legfeljebb 0,8 kW-os fotovoltaikus berendezések használatát, egyúttal csökkentve a bürokráciát. Az új szabályozás lehetővé teszi majd az egyszerű bejelentést/regisztrációt, és a csatlakozás is legfeljebb két hónapon belül megtörténhet, írja a portfolio.hu. Az energiavállalások középpontjában a zöld átmenet áll, ahol a megújuló energiatermelés és felhasználás fokozása a fő fejlesztési irány. A helyreállítási terv uniós forrásokat tervez erre a célra, 10,4 milliárd eurót szánva a zöld átmenet támogatására. Ennek részeként számos intézkedés és beruházás ösztönzi a megújuló energiák térnyerését Magyarországon. Az átfogó tervek között szerepel a szélerőművek építését gátló akadályok megszüntetése, a megújulóenergia-projektek engedélyezési eljárásainak egyszerűsítése, valamint a lakossági napelemhasználat és fűtéskorszerűsítés támogatása. A kormány továbbá támogatja a zöldhidrogén-gazdaság kiépítését, a biogáz/biometán stratégia és cselekvési terv kidolgozását, valamint a geotermikus energia kutatásának és felhasználásának elősegítését.

Hírdetés

Az intézkedések célja a fenntartható energiatermelés növelése, klímavédelmi célok elérése, és Magyarország energiaszuverenitásának erősítése. A tervek kiterjednek az infrastrukturális fejlesztésektől a lakossági támogatásokig, így hozzájárulva a zöld átmenet gyorsabb és hatékonyabb megvalósításához. A kormány a tervezett intézkedések végrehajtásával Magyarországot a fenntartható energiafelhasználás és a zöld gazdaság útjára kívánja vezetni.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »