Energetikai létesítményekre mért csapássorozatról számolt be az orosz védelmi minisztérium

Nagy hatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és drónokkal mért csapássorozatot az orosz hadsereg olyan ukrajnai energetikai létesítményekre, amelyek a hadiipart szolgálják – jelentette be csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint ez az orosz energetikai létesítmények elleni támadásokra volt válasz, és elérte a célját. A célpontokat a közlemény nem nevezte meg.

A csütörtöki moszkvai hadijelentés szerint az utóbbi egy napban az orosz hadsereg hatból öt frontszakaszon előrenyomult Ukrajnában, miközben nyolc ukrán ellenrohamot vert vissza.

Hírdetés

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön ukrán tüzérségi és dróntámadást. A határtól távoli Tambov megyében, Platonovkában és Adigeföldön is kigyulladt egy-egy olajraktár pilóta nélküli repülőgépekkel végrehajtott támadás következtében.

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) csütörtökön közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy a nyugati országok készek feláldozni a lejárt mandátumú Volodimir Zelenszkij elnököt egy kompromisszumért a fegyveres konfliktusban, ha az orosz fegyveres erők sikerei a fronton tartóssá válnak. Az SZVR szerint helyére Washington a legalkalmasabb jelöltnek Valerij Zaluzsnijt, az ukrán fegyveres erők volt főparancsnokát tartja, egyelőre azonban Nyugaton mindenkit kielégít Zelenszkij, akinek tényleges legitimitása az ő támogatásuktól függ.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »