Emlékképek a New York-i nemzetiszocialista táborokból (1935-1941)

Emlékképek a New York-i nemzetiszocialista táborokból (1935-1941)

1935-ben a Rudolf Hess utasítására létrehozott Német-Amerikai Szövetség (German-American Bund) tagjai, „az új Németország barátai” egy Camp Sigfried névre keresztelt nyári tábort hoztak létre a New York állambeli Long Island-en.

A tábor elsődleges célja a nemzetiszocialista Németországról szóló pozitív kép minél szélesebb körben történő kialakítása volt. A nyári tábort azonban a hitleri Németország sem szóban, sem anyagilag nem támogatta, elkerülendő, hogy az Egyesült Államok belügyeibe való beavatkozással vádolják, illetve megromoljon a viszony, ami 1939-ig szinte teljesen felhőtlen volt a két ország között.

A nyári tábor egyszerre igyekezett terjeszteni a nemzetiszocialista ideológiát, és hű maradni az Egyesült Államokhoz is, erre utalt a tábor bejáratánál a horogkeresztes zászló mellett elhelyezett csillagos-sávos lobogó. A résztvevők német egyenruhát viseltek, horogkereszttel díszítették fel a pázsitot, életnagyságú tank maketteket építettek, keményen támadták a zsidó csoportokat, valamint Franklin Delano Rooseveltet, és nagyszabású felvonulásokat rendeztek. A tábor vezetői kijelentették, hogy George Washington volt az első amerikai fasiszta, aki valójában nem hitt a demokráciában.

Hírdetés


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »