Emil Boc is kipróbálná a „barcelonai tesztkoncertet” Kolozsváron

Emil Boc is kipróbálná a „barcelonai tesztkoncertet” Kolozsváron

Kolozsvár polgármestere nagyon belelkesedett a barcelonai tesztkoncert hallatán. Emil Boc köztudottan kedveli a fesztiválokat, nem hiába valósulhatott meg Kolozsvár belvárosában az UNTOLD és számtalan más zenei esemény. Hétfőn ennek apropóján meg is szellőztette a sajtóban, hogy „hajlandó” kísérletet végezni a barcelonai tesztkoncert modelljét követve, nyilván csak tudományos kíváncsiságtól vezérelve, pontosabban, hogy megvizsgálja lehet-e ilyen eseményeket biztonságosan megszervezni.

Mint mondta, támogatja a fesztiválokat, figyelmesen végig követte a barcelonai koncertet is, ami szerinte egész Európa számár próbatétel volt. A polgármester szerint Európában a dolgok nagyon gyorsan fejlődnek, az ilyen fesztiválok megszervezése pedig biztonságos lehet.

Hírdetés

Boc így vállalná a kockázatot, és ha a hatóság is engedi neki, Romániában első alkalommal Kolozsváron is kipróbálnák COVID-19-es bulit, ami utat nyithat a fesztiválok szervezésének (így az UNTOLD-nak és az Electric Castle-nek is, amelyek korábban annak a lehetőségét vetették fel, hogy belépőjegyeiket oltáshoz vagy negatív teszthez kötnék).

Barcelonában 5000 ember csápolt ismét együtt a tesztkoncerten március 27-én a Palau Sant Jordiban, a főváros egyik legnagyobb arénájában. A koncert fő előadója a spanyol Love of Lesbians nevű indiezenekar volt. A közönségnek nem kellett távolságtartási szabályokat betartania, és italt is tudtak venni, persze ezt csak maszkban és tesztelés után tehették meg, de ez talán nem rontotta el annyira a bulit, főleg, hogy távolságot nem kellett tartaniuk egymástól.

A helyszínre aznap elvégzett negatív antigén teszteredménnyel lehetett belépni, és FFP2-es maszkot kellett hordania mindenkinek. Az arénát felosztották, mindegyik zónában kevesebb mint 1800 ember tartózkodott. A kísérleti koncert a szervezők szerint segít kidolgozni azokat a szabályokat, amik mentén a járvány alatt hasonló eseményeket lehet majd megtartani. A szervezők egy hasonló, decemberi tesztprojekt sikere után döntöttek úgy, hogy megtartják a koncertet. (hírszerk./g4media)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »